You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > BroFramestone Ini Lelaki.. Yup Lelaki.. Ada Masalahkah..??

17,442,630 total views, 1,841 views today

BroFramestone Ini Lelaki.. Yup Lelaki.. Ada Masalahkah..??

Yup Bro adalah lelaki.

Bukan perempuan mahupun nyah. Dan bro merupakan lelaki yang straight.

Kalau melencong pun sebab ternampak perempuan lain (masa berjalan cuci-cuci mata) Ok pe..!! tue bukti bro ini lelaki normal.

Pendapat bro pasal perempuan masakini?

No komen, ada cermin pun tarak guna walaupun hari-hari dok hadap cermin. Cuma cermin tue belum sampai masa retak je.

Dan kenkadang bro perasan ada gurl yang tiada perasaan, hanyut dalam dunia sendiri. Hal keliling pun xpernah amik tahu. Last2 andartu, bukan sebab tiada yang nak mereka, cuma lelaki kurang berminat selepas mengenali korang.

Lelaki tiada masalah nak cari perempuan ini. Sebab lelaki makin lama, makin berkurangan.

Tidak seperti perempuan yang makin lama makin susah nk cari lelaki [ramai mati tengah jalan or masuk USM – Universiti Serenti Malaysia]

Citarasa bro terhadap perempuan?

Soalan sensitif nie, hope korang boleh terima dengan hati yang terbuka ek. Jangan tuduh bro nie apa-apa pulak nie

  1. Pandai masak [bro seorang yang suka makan, terutama masakan si dia bro + mak bro + mak mertua bro + beberapa tukang masak yang pernah memasak untuk bro]
  2. Sejuk mata memandang [xde la, dok tengok rasa nak mengamuk ke marah ke]
  3. Pandai sejukan bro [sebab bro ini panas baran]
  4. Pandai layan bro [sebab bro ini kekurangan kasih sayang]
  5. Sedap dipeluk [sebab bro nie memerlukan tempat untuk menangis, bro tak sekuat mana ok]
  6. Tidak membosankan [tetapi tidak suka yang suka membebel]
  7. Boleh buat bro happy sentiasa [bila bro happy, produktiviti bro akan meningkat]

Wanita yang berjaya , yang patut dicontohi oleh wanita sekarang?

Entah,

Maybe ibu anda sendiri. Sebab mereka berjaya melahirkan, menyusukan dan membesarkan anda sehingga anda jadi seperti sekarang.

Nasihat untuk anak gadis di luar sana?

Jaga la kegadisan anda,

Jika dah tergadai, jangan pula anda gadaikan maruah dan masa depan anda. Jagalah diri anda, jangan zaliminya 🙂

Bicara Bro : Sebagai lelaki, bukan takat perlu menjaga maruah diri sahaja. Maruah wanita termasuk adik beradik, ibu sendiri mahupun wanita-wanita seagama dengan mu.

Maaf buat wanita di luar sana, bro hanya mampu mengisi satu kekosongan kouta. Belum bersedia untuk buka cawangan lagi he…23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

30 thoughts on “BroFramestone Ini Lelaki.. Yup Lelaki.. Ada Masalahkah..??

    1. biar la die bace.. point tuju kat die juga..

      ayat ast tue untuk proposal bro akan datang.. so kena ada mukadimah yang menarik he..23x

    1. w’salam

      ops he..23x yup.. “sejati.. itu yang kau impikan” la la la dah lupa liriknya

      p/s- niat ada.. kemampuan je xde.. kemampuan nk beranikan diri 🙂

    1. sorry teguran sinis…

      coz ade sesetangah lelaki lepas mengenali baru terasa cam kurang berminat dah..

      so cari alasan untuk blah

  1. Waa..sejati sebagai lelaki dan sebagai manusia. Tabik spring laa bro. Bukan semua orang sanggup mengaku kelemahan diri. Pengakuan itu sebenarnya satu elemen kekuatan. Syabas… I follow yer.

    1. sejati.. itu yang kau harapkan.. lalalalala dah lupa liriknya

      thank untuk tabik itu

      yup bro mengaku yang bro tidak sekuat mana.. bro tetap ade kelemahan.. dan bro akui…

      anyway… thank coz sudi datang jejak blog bro yang xde pe2 nie

Leave a Reply

Top