Hari ini, genap 3 hari ayah bro berada di Hong Kong atas urusan kerja.

Dan tadi bro perasan mata mak bro merah menangis.

Bro tahu,

Sejak berpuluh tahun mak ayah bro kahwin. Memang susah nak nampak mereka berengang even kemana-mana sahaja.

Permergian ayah bro ke sana atas urusan kerja. Setelah 10 tahun berhenti kerja dan mengabadikan diri dengan pokok getah yang dipajak orang.

Ramai gak terkejut,

Noreh getah pun mampu sampai ke Hong Kong.

Tadi bro mintak mak bro sms ayah bro. Mak tak berani, so bro pujuk sampai la mak sent sms.

Lama gak mak menunggu sama ada sms itu diterima atau tidak.

Sekali sms diterima, meraung mak bro dalam keadaan kegembiraan.

Berbeza saat bercinta remaja dengan mereka yang lebih berusia. Now mak bro dah masuk tidur, harap dia dapat tidur yang lena.

Ayah bro even berlajar takat SPM je [tue pun dia xpernah g amik result sampai la nie],

Dia pandai berbahasa english + sedikit German.

Bicara Bro : Insya’lah bulan 3, ayah akan membawa mak bro ke Hong Kong maybe untuk jangka waktu yang lama, mak bro teringin nak naik kapal terbang,

Dulu berlajar takat darjah berapa je.

Bro maybe bulan 4 akan gi honeymoon oversea dengan si dia bro semperna buzday dia.