You are here
Home > 1001 Pictures > Bila Suami Isteri Berjauhan Selepas Berpuluh Tahun Hidup Bersama

17,442,100 total views, 1,311 views today

Bila Suami Isteri Berjauhan Selepas Berpuluh Tahun Hidup Bersama

Hari ini, genap 3 hari ayah bro berada di Hong Kong atas urusan kerja.

Dan tadi bro perasan mata mak bro merah menangis.

Bro tahu,

Sejak berpuluh tahun mak ayah bro kahwin. Memang susah nak nampak mereka berengang even kemana-mana sahaja.

Permergian ayah bro ke sana atas urusan kerja. Setelah 10 tahun berhenti kerja dan mengabadikan diri dengan pokok getah yang dipajak orang.

Ramai gak terkejut,

Noreh getah pun mampu sampai ke Hong Kong.

Tadi bro mintak mak bro sms ayah bro. Mak tak berani, so bro pujuk sampai la mak sent sms.

Lama gak mak menunggu sama ada sms itu diterima atau tidak.

Sekali sms diterima, meraung mak bro dalam keadaan kegembiraan.

Berbeza saat bercinta remaja dengan mereka yang lebih berusia. Now mak bro dah masuk tidur, harap dia dapat tidur yang lena.

Ayah bro even berlajar takat SPM je [tue pun dia xpernah g amik result sampai la nie],

Dia pandai berbahasa english + sedikit German.

Bicara Bro : Insya’lah bulan 3, ayah akan membawa mak bro ke Hong Kong maybe untuk jangka waktu yang lama, mak bro teringin nak naik kapal terbang,

Dulu berlajar takat darjah berapa je.

Bro maybe bulan 4 akan gi honeymoon oversea dengan si dia bro semperna buzday dia.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Bila Suami Isteri Berjauhan Selepas Berpuluh Tahun Hidup Bersama

    1. kalau kebun sendiri & hasil bertan-tan boleh la…

      takat perkebun kecik berapa sangat boleh dapat he..23x

    1. anak mak pak la die nie.. tue pasal susah nk bawak kuar dari area Putrajaya tue ek he..23x

      sikit2 ajak jumpe kat Alamanda

    1. husband or wife xde, panjang akal g cari “husband” or “wife” lain…

      tau2 masuk paper.. isteri di tangkap khalwat la.. itu ini la

    1. he..23x ayah bro ke Hong Kong atas urusan kerja… dia dapat satu project kat sana…

      if success, maybe akan pindah sana kot.. harapnya la kan

    1. dapat job kat sana…
      rezeki la kan… gunakan pengalaman yang ada.. & ada orang percaya untuk amik handle project kat sana

Leave a Reply

Top