You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Topik Pagi Ini : Kerjaya Fantasi

17,429,977 total views, 3,821 views today

Topik Pagi Ini : Kerjaya Fantasi

Menarik juga topik pagi ini di Hot FM

Kerjaya fantasi, bermacam-macam kerjaya yang dicanang oleh pendengar pepagi ini.

Ada yang nak jadi Sailormoon, polis angkasa @ Gaban [kalau korang xkenal watak nie, nampak sangat bukan sezaman dengan bro] etc.

Bagi bro pula,

Kerjaya idaman bro [kalau boleh], nak jadi seperti Bill Gate [pengasas Microsoft] xpun jadi cam Mark Zuckerberg [pengasas facebook]. Create Billion-billion tiap2 tahun dan menguasai pasaran dunia.

Tak pun, jadi seperti Kon [pengasas GengBlogger] yang mampu mendapatkan project berjuta-juta. Masih menapak slow-slow sebelum jadi seperti dia.

Dan di sini bro ingin kongsikan beberapa kerjaya impian rakan-rakan blogger kita

Zool – Liga kampung : artunis, penternak, businessman.

Lyla Ibrahim : paid book reviewer & ghost writer.

Aimi : mahu jadi macam steve jobs, hari2 boleh tukar2 ipad

Kalau xpun…

jadi blogger popular pun dah ok dah, cam dorang nie

Mereka merupakan Blogger Otai di Asia Tenggara.

Di manakah kedudukan bro, anda, korang dan mereka..??

Bicara Bro : Mahu ketulkan badan seperti Ben Ashaari & Aie Darkbatman

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

19 thoughts on “Topik Pagi Ini : Kerjaya Fantasi

    1. he..23x kalau dpat jadi cam tue..

      founder gengblogger pun income puluh2 riban sebulan pun xdok diam bro tengok he..23x

      baru2 nie sampai terdemam2 dah

    1. yang motor leh jadi baju perisai tue ke…

      yang tayar dok kat bahu tue ke… bro dah ingat2 lupa dah nie

  1. salam

    seme org nak berjaya dlm hidupkan… usaha tangga kejayaan. cuba lah bro kalau mau jdk spt mereka. he3x hendak seriba daya…

    1. w’salam

      bro tengah berusaha nie he…23x bukan nk jadi blogger.. tetapi orang yang berpengaruh sama seperti 4 tahun lepas..

      harap boleh la ek… hope PRU akan datang berjalan dengan lancar

  2. Salam bro,

    Saya yakin kita semuanya ada impian yang hebat dan kita berusaha untuk menjadikannya satu realiti.Tetapi sedarkah kita bahawa impian yang kita idam-idamkan itu adalah impian di dunia.

    Lalu mari kita tanya,apakah impian aku setelah mati,iaitu di akhirat sana?

Leave a Reply

Top