You are here
Home > Uncategorized > Tolong Jangan Tag Bro Di Facebook

17,440,332 total views, 4,187 views today

Tolong Jangan Tag Bro Di Facebook


Boleh dikatakan hampir setiap hari bro mendapat tag di laman facebook bro.

Dan kebanyakan tag untuk tarikh birthday. Kalau dapat hadiah birthday nak jugak bro kan.

Boleh  dikatakan bro dah lebih 2 tahun tidak menerima dan menjawab soalan yang ditag ke blog bro.

Bukan niat nak kurang ajar mahupun tidak mahu bersosial dengan rakan blogger. Keadaan bro tidak mengizinkan bro untuk membalas tag korang. Karang ada yang kecik hati pula dengan bro.

Bro berblog untuk kumpul kenalan dan bukan nk menyakiti mana-mana pihak.

Dan di sini bro ingin menjawab tag yang di ajukan oleh Taufiq Helios siap buat permintaan di blog beliau berbunyi begini :-

pssttt : teringin la nk suruh bro framestone jawab gak…ni ha…special kat bro..
jawab yek bro framestone

Ok Fiq,

Bro akan menjawabnya.

instruction : once you are tagged, answer all the questions honestly

Person who tagged : Taufiq Helios a.k.a Fiq
Starting time : 11.32

Name : Bro Framestone
Full name : Syukri Mohammad Nor
Sibling(s): 4

eye colour : hazel kot, jarang usha cermin
Shoe size : 7 or maybe 6… Kaki kecik je, tue yang boleh jadi olahraga sekolah
Hair : hitam
Height : 165cm [ok bro ngaku yang bro rendah orangnya, tetapi ada part yang panjang]
What are you wearing right now : T-shirt GengBlogger
Where do you live : entah, Normad

Favourite number : 23
Favourite drink : air kosong
Favourite month : February [kerje berapa hari, so gaji masuk cepat]
Favourite breakfast : tak minat breakfast

-Have you ever-

Broken a bone : time nak makan sum sum sup gearbox
Been in a police car : pernah, ada kes dulu
Fallen for a guy/girl in a short period of time : selalu gak
Swam in the ocean : laut yang dimandi tue tetap merupakan lautan
Fallen asleep in school : rutin harian
Broken someone’s heart : selalu je, terutama bagi mereka yang ingat bro masih single lagi
Cried when someone died : sekadar menitiskan air mata
Sat by the phone all night waiting for someone to call : eh, kat mane entah letak tepon
Saved e-mails : semua email adalah penting [kecuali spam]
Been cheated on : manusia… cam tue la kan

-What-

Your room look like : bilik programmer aka hacker
What is right beside you : mouse & dreamweaver CS5 book
What is the last thing you ate : masakan oleh mak mertua

-Ever Had-

Chicken pox : wajib kena
Sore throat : after layan karaoke
Stitches : tang anu & pergelangan tangan, kepala pun ada

-Do You-

Believe in love at first sight : percaya gak, tapi cam bertepuk sebelah tangan je
Like picnics? : suka, terutama time tension

-Who-

Who did you last yell at? : kat tetamu majlis kahwin “wei, pengantin dah sampai tue..!!!”
Who was the last person you danced with? :suka menari sorang-sorang
Who last made you smile? : tengah fikirkan

-Final Questions-

What are you listening to right now? : dengar orang membebel kat sebelah nie “bila mahu buat kerja nie”
What did you do today? : siapkan project dari klien
Are you the oldest? : Now dah nampak muda he..23x
Indoors or outdoors? : Dalam bilik, atas katil

-Last person who-

You talked to on the phone ? : Cam dah 4 hari tak angkat tepon [so lupa sudah]
Made you cry? : entah, hati keras dah
You went to the mall with ? : si dia bro la… sapa lagi.. kena follow belakang dia je
Who cheered you up ? : my skandal

-Have you-

Been to Mexico ? : Nope
Been to USA ? :Nope juga

-Random-

What books are you reading right now? : Dreamweaver CS5
Best feeling in the world? : Mark Zuckerberg ajak join Venture
Future kids name? : Dah buat baru fikir
Do you sleep with a stuffed animal? : Nope
What’s under your bed? : my comics
Favourite sport (s) : Memanah, silat, kriket, bowling
Favourite place : bilik sendiri
Who do you really hate? : Hackers & haters
Do you have a job? : have my own business & company… doing freelance
What time is it now? : 11.43 (kejab je kan)

Ok, tak mahu tag sesiapa… If ada yang nak jawab… Sila copy paste tag ini.

Tetapi jangan pakai jawapan bro ek 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Tolong Jangan Tag Bro Di Facebook

    1. tag ape la tue ek….

      ade banyak x tag dari orang yang nk propose cik helena… meh bro yang jawapkan jika ada

  1. bro, sapa yg mulakan tag ni? cerita lah sejarahnya.
    sebenonya kawe pun tak gemar di tag di FB sebab kuar di Profile Page.. PP tu mcm muka sendiri. Tak syok le kena tampal sana sini 😀
    kalau nak promote something guna le msg ke, fan page ke? kan?

    1. entah la… bro pun xpasti…

      tapi if xsalah bro la kan.. Tag ini salah satu cara nak sebarkan link web / blog secara sukarela dan dalam masa yang sama meningkatkan rank blog [free marketing la kiranya]

      Pasal kat fb pulak, bro memang tak berkenan… sape la yang reka design benda nie ek…

      tak kan mark zuckerberg kot kan

Leave a Reply

Top