You are here
Home > Status Malam Jumaat > [Status Malam Jumaat] Projek Terganggu

17,440,781 total views, 4,636 views today

[Status Malam Jumaat] Projek Terganggu


Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. Tanda sanak saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur.

Jari jemariku lembut membelai rambutnya. Ku selak rambut ikal yang Menutupi telinganya lalu membisikkan “Assalammualaikum!” ke telinganya untuk Menguji isteriku.

“Wa alaikummussalam.” Rupanya isteriku masih belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak harumnya menusuk deria bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun…

“Kringggggg….”

“Tik..tik..tik..tik…”

“Kring.. kring..kring..”

Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku.

Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad berbunyi… Selamat Pengantin Baru,

Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami potong stim.

Dalam hatiku.. cilaka punya kengkawan. Potong stim betullah!!!

Bicara Bro : Kredit cerita buat Perindu.com. Tengah best search-search gambar. Terjumpa artikle ini, nampak cam menarik. So bro publish di sini & postpone apa yang bro nk publishkan

Demam Bro masih belum baik 🙁

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “[Status Malam Jumaat] Projek Terganggu

    1. He..23x nie kes hadiah terlampau banyak n wat majlis memalam…

      so xlarat nk bukak hadiah… just laray bukak pakaian & tutup lampu je

    1. tang mane yang buat berdebar2 tue ek….

      if dah rase cam tue, pe lagi.. siap2 masuk bilik la… jgn masuk sorg2… 🙂

    1. He..23x bro tgh search2 pic kat google.. sekali jumpe artikle nie…

      cam menarik je.. terus bro postpone cite & tukar dengan artikle nie

      sian gak kat si isteri

  1. salam,
    silap aar.. patut baca artikel ni mlm tadi.. huhu, dah siang ni baru nmpk! mmg potong stim lah… :p (bunyi mcm miang je..kan?)

    semoga cepat sembuh.. 🙂

    1. w’salam he…23x oh lupe… Rima antara pembaca baru blog bro ek.. dah nk dekat setahun kot bro bukak segmen status malam jumaat di blog bro

      so tiap kali malam jumaat akan ada yang dah menanti di blog bro

      so nantikan next week ek

    1. dulu pernah gak fikir…

      tp entah cam mane leh terlupa terus nie… now just bag lesung batu je kat dorang nie..

      stock banyak je bro simpan tiap kali musim kahwin menjelma

  2. hahaha..Bro..saya n kawan2 pnah buat keje tu baru ni..mmg kiteorang bg jam n kunci setiap 1/2 jam…memang bengang kawan tu…hehehe…

    1. he…23x jahat sungguh korang ek..

      ala nakal2 besa je tue kan.. bila lagi nak rasa wat cam tue he..23x

Leave a Reply

Top