You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Musim Hujan Tiba Petanda Musim Mengurangkan Penggunaan Pakaian

17,423,320 total views, 5,141 views today

Musim Hujan Tiba Petanda Musim Mengurangkan Penggunaan Pakaian

Musim hujan dah tiba.

Hari-hari hujan. Hujan rahmat tue.

Bro kuar kerje balik kerje tetap hujan turun membasahi bumiMu. Malam pun sama, aduhai… Bahaya bawak kenderaan laju-laju. Bawak perlahan pun tidak terkecuali, malang tidak berbau.

Last week bro tengok sendiri seorang mahasiswa berkecai kepala di langgar lori. Nak salahkan lori tue pun xboleh juga. Sebab penunggang motor tue yang langgar lampu isyarat. Member bro betul2 menjadi saksi kejadian sebab kejadian betul-betul terjadi depan matanya.

Musim mengawan pun agak aktif juga time-time cam nie.

Ramai yang masuk tidur awal. Tue yang facebook or social media agak suram lately. Termasuk la blog bro.

Bicara Bro : Bro tidak suka musim hujan sebab banyak pakaian tidak kering.

Terpaksa kitar semula, termasuk yang dipakai di dalam. Hope tidak memberi efek la ek he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

37 thoughts on “Musim Hujan Tiba Petanda Musim Mengurangkan Penggunaan Pakaian

    1. w’salam…

      keadaan tidak mengizinkan he…23x lelaki lain xmacam perempuan…

      pe2 punmoga kesihatannya terjamin he..23x

    1. stock dah banyak dah… time2 cam nie boleh pulak xjumpa…

      pepaham la.. hujan2 nie malas nk selongkar almari… he..23x

    1. anak mak la nie ek… bro masa dk hostel berjauhan dengan family… so memang basuh sendiri semua la..

      setahun leh kira berapa kali balik rumah…

    1. sehelai dua leh la.. nie berhelai2 nie..

      aduhai… nk je hantar dobi semua sekali he..23x amik confirm dah kering semua

    1. he..23x zaman bujang mahu la teruja… dah tua2 nie.. rasa nk sepak je sape yg buh kat situ.. lagi2 la pagar kite kan…

      tp klu anak dara punye nk je ku rembat g bomohkan he..23x

      insya’lah…

  1. saya paling suka musim hujan. banyak kenangan memori daun pisang teehee malu i. lagipun hujan rezeki dari tuhan. ketika hujan antara waktu paling mustajab berdoa. hey hey hey peluang ini tidak patut dilepaskan! wahh macam ada promotion sale. maka jangan asyik tidur ketika hujan! Y_Y

    hargailah hujan seadanya.

    katakan ‘ya’ kepada musim hujan!

    1. banyak kenangan ek… bro pun bnyk je kenangan dulu.. tp malangnye xde daun pisang he..23x

      bagi family bro yang kerje menoreh getah.. hujan kenkadang terpaksa kami mengikat perut…

      org kata rezeki di tangan tuhan… hujan la adalah masa untuk kami berehat dan pokok pun direhatkan sama…

      cuma pencuri getah je la aktif time musim2 hujan nie

Leave a Reply

Top