You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Hijrahku – Dari Baik Kepada Yang Lebih Baik

17,449,883 total views, 2,352 views today

Hijrahku – Dari Baik Kepada Yang Lebih Baik


Salam maal Hijrah buat semua.

Genap 2 tahun sejak hijrah terakhir bro dan sekali lagi bro akan menghadapi hijrah yang sebenar dalam kehidupan bro.

Tidak lupa juga, hari ini genap 21 tahun arwah abah kepada si dia bro kembali ke ramatu’lah. Sudi-sukdan sedekahkan al-fatihah kepada arwah.

Hijrah ku,

Tertiba terkenang kembali hijrahku 2 tahun lepas…

Akhirnya aku kembali ke hijrah tersebut.
Kembali ke tempat lama aku berkerja.
Kembali ke tempat yang banyak mengajar aku erti kehidupan dalam mengejar kerjaya.

Banyak hijrah yang ingin aku lakukan tahun ini…

Dunia Blogger

Dari seorang blogger biasa kepada blogger yang mampu berkongsi pandangan dan impian bersama. Jatuh bangun bersama, bukan seorang blogger yang dianggap sombong bagi sesiapa yang tidak mengenali siapa diriku ini.

Dunia Kerjaya

Dari makan gaji kepada cari duit sendiri. Alhamdulillah rezeki sejak 4 bulan tidak berkerja. Aku mampu menyara hidupku dan si dia.

Bro mempunyai syarikat sendiri, bro mampu menjana pendapatan darinya. Walaupun tidak seberapa, tetapi cukup untuk nampak maju dipermulaan.

Penampilan

Rambut yang pernah menjadi trademark untuk sesetangah blogger mengenaliku.

Dari berambut panjang setelah hampir 2 tahun di simpan dah kembali dipendekkan sama seperti setiap kali bro ingin menghadapi peperiksaan mahupun tertetakan dengan thesis yang membebankan.

Hensem tak..??

Tujuan Hidup Di Tetapkan

Dari tujuan yang pelbagai kepada fokus pada satu tujuan.

Apa tujuan ku..?? Hanya satu, iaitu dia

Mungkin dia, dia & dia [ops cukup 4 sudah he…23x]

Bekalan dunia & akhirat

Dalam menjalani kehidupan seharian, bekalan perlu ada. Setiap masa perlu di tuai untuk bekalan di dunia mahupun di akhirat.

Dari kurang baik kepada yang lebih baik.

Moga bro menjadi yang terbaik buat diri sendiri, keluarga, rakan-rakan, masyarakat, agama dan negara.

Bicara Bro : Banyak yang bro cuba hijrahkan untuk kali ini. Harap dipermudahkan la ek. Doa keluarga, kenkawan dan orang tersayang bisa menemani perjalanan bro -amin-

Esok bro akan mula berkerja setelah hampir 4 bulan tidak berkerja makan gaji. Dan ini kali 3 bro dapat tawaran kerja tanpa melalui Interview.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “Hijrahku – Dari Baik Kepada Yang Lebih Baik

    1. bila dipermudahkan cam nie la jadinya..

      time di beri dugaan olehNya, hanya untuk menguji keimanan umatnya

    1. ops he…23x yup dulu bro agak selekeh sikit la.. baru nampak gaya cam programmer…

      tapi now, rasanya nak tukar gaya bagi orang rasa selesa & sejuk memandang bro

      tetapi risau pulak makin ramai yang meminati bro..

      parah nnt

    1. Jom kahwin nk..??

      If Irine yang sambar bro.. bro memang rela… he..23x

      boleh ke gitew…

      p/s- dah macam propose la pulak…

    1. he..23x jambu mu kata….

      bro xsuka berambut pendek.. sebab ramai yang cakap muka bro nie nampak cam gatai…

      cam nk terkam perempuan je he..23x

    1. harapnya cam tue la ek..

      esok bro akan mula berkerja dengan orang setelah beberapa bulan bekerja sendiri 🙂

    1. Thank…

      azam hijrah bro pernah buat 2 tahun lepas… [bro dah lupa entrynya.. maybe di blog lama] hope kali ini mampu membawa sesuatu yang bermakna dalam hidup bro..

      eh bro lupa nak tanya… siapa nama ek…

    1. he..23x cam mane nk ukur tahap kecutean ek… story sikit.. nk gak tahu cam mne nk mnegukur progressnye…

    1. salam maal hijrah juga buat kamu..

      alhamdulillah hari ini semuanya berjalan lancar… 🙂

      p/s- ada member bro mengatakan housemate dia di sarawak merupakan awek mu… just nak tahu je ek.. sebab dia kata cam tue, bro nak dapat kepastian je

Leave a Reply

Top