You are here
Home > Gathering Geng Blogger > GengBlogger Masuk TV 3 Pukul 5.30 Petang Ini

17,421,979 total views, 3,800 views today

GengBlogger Masuk TV 3 Pukul 5.30 Petang Ini


GengBlogger, merupakan salah satu komuniti blogger yang popular masuk TV kali ini.

Kali ini, gengblogger di promosikan oleh seorang rakan kita yang istimewa yang sudi berkongsi kisah kehidupannya iaitu Mohd Sukur Bin Ibrahim [klik untuk ke laman facebook beliau].Sedikit gambar yang bro miliki

Sukur memperkenalkan diri dengan penuh confident

Sukur menyampaikan soalan teka-teki semasa Gathering GengBlogger di Putrajaya.

Eh, Bro disebelahnya. Time nie bro jadi pengacara majlis ala tukang bebel sepanjang program berlangsung.

Sukur bersama beberapa blogger otai – Noor Afzan, Kak Ina KL, Ariff Shah & Long Hafiz

Bergambar bersama Kak Kujie & Nama Ku Intan [comey nama blognya]

Hope Sukur boleh menjadi tokoh Maal Hijrah di masa hadapan. Siapa tahu kan.

Saksikan rakan blogger kita Mohd Sukur dalam rancangan Insan Terpilih

Pukul 5.30ptg di TV3 [promote pada yang lain]

Sipnosis –Β  Mengisahkan kisah hidup seorang insan yang teristimewa dalam menempuh liku dan perjalanan hidupnya sehingga bergelar mahasiswa.

Kekurangan dirinya tidak mematahkan semangat dia untuk berjaya dan membuktikan pada semua bahawa insan sepertinya mempunyai impian dan matlamat dalam kehidupannya

Bicara Bro : Tersedak bro masa tengok iklan rancangan ini pagi tadi semasa sedang breakfast.

Terpancur dari mulut bro ” Sukur…!! eh baju gengblogger la” he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

83 thoughts on “GengBlogger Masuk TV 3 Pukul 5.30 Petang Ini

  1. wah terbaik ni! setiap apa yg Allah tentukan pasti ada kelebihan tersendiri, kurang pada pandangan kita, tapi lebih disisi Allah πŸ™‚

  2. uiksssss nowra knal ngn bro shukor nie.. tu pon mse event SYN kat putrajaya dulu.. dia mmg aktif… xsangke dia pon ade blog dlm gengblogger lak tu.. mesti TGK nie..

    1. yup.. dia pun blogger aktif juga…

      insya’lah if jadi plan nak buat gathering blogger di Melaka, bro akan invite dia πŸ™‚

      Jangan tak join ek

    1. Beliau memang tabah πŸ™‚

      Memang niat beliau untuk menyatakan bahawa beliau adalah blogger dengan memakai t-shirt Geng Blogger

    1. tak tau la bila sampai turn kita ek…

      bro dah lama xmasuk surat khabar… tv pun masa zaman2 sekolah dulu…

    1. bro pun xboleh nk cover juga..

      coz bro dah nk siap2 pack komp masuk kereta. Nak gerak balik KL dari Ipoh

      terpaksa tengok dekat web TV3

    1. wat ape kat belakang kameraman he..23x baik jadi pelakon tambahan kat depan kamera.. πŸ™‚

      tertibe bro teringat kawan bro selalu amik job as pelakon tambahan yang lalu lalang depan kamera

  3. Assalamualaikum….

    Sesuatu perkara yang dipandang oleh Allah SWT ialah keimananan dan ketaqwaan kepadaNYa. Setiap insan malah semua makhlukNya ada kekurangan serta kelebihan masing-masing.

    Alhamdulilah…laman web GB ni dah pulih dari “kecederaan”. Saya lihat ada pihak mengambil kesempatan di atas masalah Gengblogger. Pihak ini membina laman web yang kononnya menggantikan komuniti GB. Malah nama dan konsepnyapun seakan sama. Komuniti GB ini adalah konsep bermasyarakat gaya moden. Maka dengan itu diharapkan sesuatu yang baik dan bermanfaat dapat dikongsi dengan lebih cepat serta meluas…

    1. w’salam

      Thank untuk info ini…

      GB memang menghadapi masalah yang serius sehingga memberi kesan kepada sesiapa yang melawatinya…

      pasal laman web yang mengantikan komuniti GB jika anda maksudkan ianya
      – selangorbloggers
      – Johorebloggers
      – kelantanbloggers

      jangan risau… pengasas dan penerajunya tetap orang yang sama iaitu pengasas GB iaitu kon

      bro dengan kon ada merancang untuk beberapa project untuk jangka masa panjang. tetapi mungkin bukan untuk blogger πŸ™‚

    1. he..23x sama la kita kan…

      bro nampak time iklan juga… hampir tersedak gak la masa breakfast pagi tadi

    1. dia memang blogger…

      mempunyai ramai pembaca setia walaupun kebanyakan adalah silence reader..

      kenal ek baju tue he..23x

  4. hahaha silap lah bro, tp tadi dpt tgk jugak insan terpilih nie, tu pun jenuh suruh anak alih ke tv3. kagum dengan semangat sukur…mudahan dia jadi insan yang lebih kuat dan berjaya dalam hidup..terharu jugak dengar kata2 mak dia…huhuhu

    1. he..23x kan dah kantoi dah dengan bro… ish nk nipu je die ek he..23x

      jenuh ek nk suruh anak tukar channel ek..

      memang rancangan yang menarik… bro rugi xdapat nak tengok sebab masih dalam perjalanan time tue

  5. Yup dia sms suruh tgk MHI n istimewa hijrah tadi. .. kalau tgk kat facebook pun ada yg add sebab MHI.. kat blog dia pung.. memang adalah.. dpt tgk MHI lagi best sbb live tu.

    1. time die sms mu buat ape ek…??

      yup bro pun perasan… if kita masuk MHI mahu ramai yang add kan he..23x

      nnt kite plan elok2 untuk project kita ek

  6. Wah,hebat sungguh kekentalan semangat yang dimiliki oleh bro sukur.Walaupun dalam keadaan begitu beliau mampu membuktikan sesuatu yang sangat dibanggakan.

    Kita sebagai manusia yang sempurna anggota tubuh badan patut berasa malu sekiranya ada rasa putus asa dan patah semangat.

    1. petang semalam, sempat tengok tak rancangan ini??

      kenkadang malu gak dgn sukur bila bro sendiri pun tidak mampu bersemangat cam dia..

      hope hijrah baru ini dpat membawa bro ke stau tahap yang lebih baik dari sebelumnya

      hari ini bro akan mula bekerja setelah hampir 4 bulan tidak berkerja makan gaji.

      dan merupakan kali ke-3 bro dpaat kerje tanpa di interview

    1. eh kenapa bro pulak…??

      bro bukan popular & layak masuk tv pun he…23x

      masuk blog sudah la kan he..23x

Leave a Reply

Top