You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > [Fitrah Manusia] Nafsu Lelaki Yang Satu

17,448,936 total views, 1,405 views today

[Fitrah Manusia] Nafsu Lelaki Yang Satu

Fitrah manusia minggu ini berkisar dengan nafsu lelaki yang satu berbanding dengan akalnya yang sembilan.Berbanding wanita yang dijadikan dengan satu akal dan 9 nafsu.

Baca entry ini dengan tenang dan tidak melemparkan pandangan yang mungkin tanpa anda sedari menghina ciptaan tuhan.

Tujuan tuhan menjadikan lelaki dengan 9 akal bertujuan untuk mengawal nafsunya yang satu.

Tapi ramai yang mempertikaikan kenapa lelaki tidak dapat mengawal nafsunya.

Sedangkan tuhan menjadikan 9 nafsu kepada wanita tetapi tidak mampu mengawal akal wanita yang satu. Yang mampu memaksa wanita berfikir jauh kehadapan, yang mampu membuat wanita membuat dua tiga kerja dalam satu masa. Begitu istimewanya wanita.

Di sini bro nak kongsikan salah satu quote yang bro kongsikan di ruangan komen MyJazmanie aka eTomyam [Sila fahamkan apa yang ingin bro sampaikan]

Baru malam tadi perkena tuuuuuuutttt sejak beberapa bulan xperkena… Ngidam he..23x

“Hati menghalang, tapi nafsu juga yg menang” balas sahabat bro, Ladfe Amir

Nafsu lelaki hanya 1.. Tue pasal tak boleh nak dikawal.. kena dipuaskan.. sebab dia kan tunggal.. karang majuk.. terus mati nafsu.

“Ini statement yang memang tak boleh belah tetapi benar.. (kena ngaku gak sebab aku pun laki)”, balas Anwar Osman

Bicara Bro : Quote di atas berkisarkan pasal nafsu makan meggi ek, bukan pasal benda lan. Harap maklum.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “[Fitrah Manusia] Nafsu Lelaki Yang Satu

    1. w’salam

      nafsu bersama isteri, xboleh dibincangkan secara open he..23x

      tapi kalau betul2 fahami apa yang kami bincangkan, memang dah masuk bab2 suami isteri dah.. cuma di ungkap dalam isu tahan nafsu nak makan megi…

      memang teringin memang mengidam, cuma tak elok selalu, if dengan mengidam bini. hari2 pun boleh, asalkan tidak memudaratkan je

    1. saje ape.. if awal2 dh tulis megi, confirm korang mati nafsu nak baca sampai habis kan he..23x

      betul x..? baik ngaku dengan bro

    1. saspen2..??

      apa yng suspennye he…23x ops di sensor awal takut korang xbernafsu nak bace sampai habis je

    1. ade je kot… orang yang xkenal megi tue ape he..23x

      megi nie sedp di makan time2 hujan… bukan time2 lapo… wat lapik perut pun cam xrase pe2 dah

    1. sebenarnye mana2 bahan dalam masakan pun jika di ambil secara berlebihan akan memberi kesan bukan takat mandul je…

      sekali kena kencing manis,, n part tue ade luka n xbolh diselamatkan..

      so penyelesaiannya terus kena potong

      oh.. xsanggup nyah aaaauuuuwwwhh

  1. Salam bro,

    Bila kita menceritakan tentang fitrah,ianya adalah sunnatullah yang tidak dapat diubah.Dan apa sahaja fitrah yang dijadikan-Nya tentunya ada hikmah disebaliknya.

    Lelaki fitrah satu nafsu dan sembilan akal.Di sini nafsu yang saya maksudkan bukan nafsu makan maggi,tetapi adalah nafsu yang selalu kita perkatakan,iaitulah seks.Saya pasti semuanya bersetuju.

    Kenapa sesetengah lelaki tidak dapat mengawal nafs seksnya walaupun satu.Dan kenapa wanita dapat mengawal nafsu seks walaupun sembilan.

    Sebenarnya lelaki walaupun nafsunya satu tetapi semuanya tertumpu kepada seks semata-mata.Sedangkan wanita,walaupun nafsunya sembilan,namun seks hanyalah pecahan kecil dari jumlah sembilan itu.

    Ini apa yang saya tahulah.Kalau salah tolong tunjukkan ye.

    1. memang betul pun apa yang kamu katakan…

      cuma bro tukarkan concept dan jalan cerita… bagi sesuai untuk tatapan U..

      karang ade yang serang blog bro lagi dengan gosip panas n melabelkan bro lelaki gila seks…

      harap faham kenapa bro x wat ayat direct ek

    1. statement mu yang power tue…

      sattement tue mampu menegakan huajh yang disampaikan… 🙂

      bukan idea bro.. idea korang jugak nie… tue yg buh kredit nama korang… nantikan entry terbaik malam nie ek

Leave a Reply

Top