You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Awas..!! Facebook Baru Membahayakan

17,644,259 total views, 5,392 views today

Awas..!! Facebook Baru Membahayakan

Kredit pic to ragetoons.com

Entry pendek sebelum menutup mata

Awas..!! Facebook baru terlalu membahaya.

Nak mencari skandal, kekasih gelap mahupun ehem-ehem aka stock geli-geli terlalu membahaya berbanding dengan pilihan ramai iaitu Myspace & Tagged.

Ini kerana,

Setiap apa yang anda komenkan pada status or post orang lain, secara automatiknya akan muncul di wall anda beserta sekali dengan sebiji-biji seperti mana yang anda taip.

So sesiapa pun boleh baca apa yang anda taipkan.

So ayat selepas ini peru dicover. Tak boleh main cakap lepas. Nanti ada yang print screen & tersiar di OhMedia facebook pulak.

So pastikan tindakan anda tidak menyebabkan perang dunia berlaku.

Bicara Bro : Mark Zuckerberg ini tak reti ek nak bersosial. Bab-bab cam nie xnak tolong coverkan. Ke dia tiada pengalaman berskandal.

So buat masa sekarang korang berpuasa la ek dari bersakndal-skandal nie.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

63 thoughts on “Awas..!! Facebook Baru Membahayakan

    1. he..23x 1st ek huhuhu

      tau xpe… nntkan entry bro yang lebih detail pasal permasalahan ini…

      tapi xtau bila la ek

    1. he…23x die setia dengan ape ek…

      ops he…23x ini kena terjah jugak nie.. ke bro kenal sapa skandal tersebut he..23x

    1. ayat mane yg nak di copy ek…??

      ok sila la print screen… jangan sampai screen jadi blank sudah he..23x

    1. he..23x mungkin juga….

      nampak gaya kita kena ajar dia la cara2 nak berskandal nie…

      kot2 dapat jd partner die ke…

      cakap je nk yg cam mne.. sekali klik je terus dapat sekali dengan no tepon semua he..23x

    1. tau xpe.. banyak profile yang bro pergi mmg lamabt loading lagi2 kalau banyak tab di buka huhuhu

      bro belum tukar lagi

    1. xde la.. cuma mu xtukarkan je kepada yang abru

      now dorang bagi sape2 yg nk tukar just klik button nk try…

      lagipun tak lama lagi semua fb akan bertukar wajah huhuhu

    1. die dah kembalikan supaya berprivacy… ala dorg dalam process development tue..

      tue pasla byk perubahan n error kat mane2 huhuhu

    1. xperlu tukar.. bro pun xtukar lagi..

      cam kurang selesa & menambahkan kekusutan mata memandangnya

    1. yup…

      petang semalam dorang ada try & error pasal benda nie… kejab je la dapat perasan ada perubahan di situ..

      pagi nie bro tengok dah xde dah…

      hope mark zuckerberg dah terbaca entry bro kot [jika di faham bahasa melayu la kan]

  1. Mark Zuckerberg nie bgus juga…
    tp dalam bgus ada hampehnye bro..
    kalau setiap sorang ada 10 facebook nama berlainan? kan boleh ada 10 skandal tue…huhuhu

    1. rasanya ade kot.. try usha & search.. mesti ada punya…

      bukan kita saja yang rsa.. worldwide tue

    1. boleh je… try deactivekan balik FB dalam sejam.. then aktivekan balik…

      insya’lah leh kembali ke asal..

      tetapi nanti tetap akan bertukar juga

  2. utk comment dah normal smula so privacy lagi
    utk siapa dah tkr layout baru tp benci, sila deactivate FB anda dlm sejam ke, pastu active semula dia akan auto tukar yg lama 🙂

Leave a Reply

Top