You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > 2006-2010 Berblog, Masih Tidak Layak Meletakan Ku Sebagai Otai

17,454,265 total views, 6,734 views today

2006-2010 Berblog, Masih Tidak Layak Meletakan Ku Sebagai Otai

Bro sudah berblog dari tahun 2006-2010… Satu tempoh masa yang agak lama.

Sepanjang tempoh masa itu, banyak yang perlajari dan berkongsi pengalaman, pandangan & juga pendapat kepada pembaca blog bro.

Bagaimana dengan korang?

Ada yang setahun berblog, nama melonjak tinggi. Ada juga yang merangkak-rangkak untuk berada di tahap mereka sekarang. Ada juga yang naik, selepas itu hilang terus tanpa kesan.

Bro tidak dapat merecall semula rakan2 blogger bro yang naik bersama bro sejak tahun 2006-2007.

If xsalah bro antara member yang bro kenal masa mula-mula berblog sampai sekarang hanya:-

  1. MyJazmanie
  2. Beliamuda [awal tahun 2008 if xsalah]
  3. Luthtextile [awal tahun 2008 juga kot]
  4. Yonna
  5. Princess N
  6. Separa Waras [lost terus… tetapi kerje dekat je la nie]
  7. En_me
  8. …… (masih merecall)

Ok itu sahaja yang mampu bro ingat. Maaf jika ada yang bro termiss [bro kena selak semula blog lama bro jika nak recall semula]

Bicara Bro : Tertiba rasa cam menarik je artikel yang bro tulis untuk OhPakar.com iaitu 10 ciri-ciri Otai Blogger

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

43 thoughts on “2006-2010 Berblog, Masih Tidak Layak Meletakan Ku Sebagai Otai

    1. he..23x betul tue,,,

      wei joe.. bro kenal mu sejak bila ek… bro xleh nk recall la beb…

      if dalam golongan awal.. bro masukan mu dalam list

    1. Yup… tapi ada juga yang kata bro otai…

      tapi bro x suka di kata begitu coz bro xde la sedasyat or seotai mereka2 yang mememangnye otai

    1. Hanya boleh majukan diri n perut je kehadapan ๐Ÿ™‚

      lama sangat berblog sehingga blogging tue dah sebati dengan diri

    1. ala xpe Jai… seperti mana yang bro nyatakan di blog Oh pakar

      xkisah 10 tahun 10 bulan 10 hari 10 jam or 10 minit… sesiapa boleh jadi blogger terhebat

      slow2 la.. bro pun start dari bawah juga

    1. Yang tue kena baca kat Oh Pakar la ek….

      Bro kongsi mana yang bro tahu je… bro xde la banyak sangat jana pendapatan.. trafik pun sikit je

    1. coz mana2 bro pergi gath ke ape2.. bila bro merendah diri.. dorang akan cakap bro kan otai…

      bro prefer orang panggil blogger kebanyakan…

      4 tahun masih belum cukup lama lagi tue.. ade je blogger2 malaysia yang berblog dari tahun 2003

    2. fan datang dan pergi ade la…

      xramai pun yg nk jadi fan bro… ๐Ÿ™ sebab bro berblog pun, sekadar berblog.. xde pun nk create fan club he..23x

      tp sentiasa ada contact dgn mereka la.. xde la bro senyap je kan

    1. he..23x otai gak… rajin kira bulan ek.. bro just rajin buh since je.. xlrt nk kira…

      teruskan berblog.. hope 10 tahun lagi kita tetap juga berblog sama n xputus hubungan ๐Ÿ™‚

    2. sesiapa pun boleh jadi otai…

      sedangkan Ramly Burger yang ada lama di Malaysia… Tetap Otai Burger gak dapat title otai…

  1. aku plak tak ske dipanggil blogger :p travel writer sounds better… LOL….errm….2006 ea..wordpress 1st end 2008…domain pun start end 2008….x otai2 lagi..lol…aku rase maksud ko mcm expert sume itu ini kan….mmg org tak kate otai..otai tue biar org yg gelar…kalo gelar sendiri pun bleh gak tp kene agak2 laa kan….

    p/s sy bukan blogger…wpun ade blogspot yg mereput n bersawang2 daah…

    1. bro prefer guna word journalist…

      yup lebih kurang cam tue la.. sebab bro g mane2 orang akan cakap bro otai.. apa yang otai pun bro xpasti…

      just boleh jawap soalan yang rasa ada jawapan je dari mereka..

      kenkadang soalan2 killer gak dorang berikan.. hasilnya bro tak dapat nak jawap ๐Ÿ™‚

    1. Thank Nasri… ๐Ÿ™‚

      Dah berapa lama kah itu….

      eh blog broi biasa2 je… xpe pun jika tiada yang komen.. asalkan ada yang sudi datang & membaca rapu rapan bro di sini

    1. selamat tahun baru juga…

      4 tahun biasa je la.. usia tidak mampu mengambarkan ape2… lagi2 time ramai yg berblog mengejar populariti

Leave a Reply

Top