You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Aku Bukan Penganggur

17,426,085 total views, 7,906 views today

Aku Bukan Penganggur

Aku bukan penganggur

Walaupun tak berkerja,
Walaupun tak berpakaian segak, bertali leher
Walaupun hanya duduk di rumah
Walaupun tak mandi seharian.

Aku tetap bukan penganggur…

Ada sesetengah pihak memperlekehkan bro.

“Kau kerja mana”
“Kau tak kerja ke”
“Kau nak jadi apa nie, xnak cari kerja”
“Ala kerja je makan gaji, ok apa”

Lain orang, lain pandangannya

Bagi bro, sejak berhenti kerja beberapa bulan yang lepas. Bro masih lagi mampu bernafas dan masih mampu mencari sesuap nasi.

Walaupun dikatakan kais pagi [rezeki memang banyak di waktu pagi] bro tetap juga makan di akhir bulan πŸ™‚

Bro mempunyai syarikat bro sendiri dimana bro sendiri menjadi penerajunya,

Walaupun tak mampu nak hire orang. Bro masih mampu menjana pendapatan darinya.

Walupun tidak seberapa. Tetapi ianya 99.9% dari hasil titik peluh bro.. 0.1% lagi datang dari kenkawan yang sudi menggunakan perkhidamtan bro dan juga mempromote rakan-rakan mereka untuk menggunakan perkhidmatan bro πŸ™‚

Anyway, layan kejab lagi nie ek [best pulak menyanyi pagi-pagi nie], bro sertakan video dan juga liriknya

Aku Penganggur [Sudirman]

Jangan ku dipandang hina
Hanya kerna aku penganggur
Jangan pula ku dilupa
Hanya kerna aku penganggur

Aku hanya insan biasa
Ingin juga hidup bahgia
Ohoo… nasibku
Aku penganggur
Ohoo… nasibku
Aku penganggur

Puas sudah mencari kerja
Memang nasib aku penganggur
Masih belum diterima
Memang nasib aku penganggur

Hasrat hati ingin membantu
Menjaga orang tua ku
Ohoo… nasibku
Aku penganggur
Ohoo… nasibku
Aku penganggur

Aku anak berbudi bahasa
Walaupun aku penganggur
Hormat kepada orang tua
Walaupun aku penganggur

Mungkin esok ataupun lusa
Aku akan mendapat kerja
Ohoo… nasibku
Aku penganggur
Ohoo… nasibku
Aku penganggur

Bicara Bro : Ada tak yang nak hire bro untuk buat web or menjadi penulis hantu di blog mereka he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

46 thoughts on “Aku Bukan Penganggur

    1. bro memang kerja sendiri la Joe…

      nie pun tgh usaha untuk dapatkan job dari joe nie,,, hope hasil kerje bro diterima la ek

    1. he…23x free..?? bergantung jugak tue…

      buat masa sekarang ade la beberapa blog bayar bro untuk jadi penulis hantu di blog dorang

      2 tahun kerje as programmer… now stop nk bikin bisnes sendiri.. hope masyuk la ek

    1. bro jadi penulis di blog orang lain dan mengantikan pemilik blog tue.. so die xpyh nk update blog n bro yang updatekan untuk dorang

    1. syarikat la…

      bro daftar dgn SSM.. dengan syarikat nie la bro dapat banyak job & boleh amik job dari mane2 syarikat…

      so xlanggar mane2 law la kan πŸ™‚

  1. ala, rilex la bro. jgn touching2x k.. dorg yg ckp negative tu ape tau ke ape di sebalik semua ni? so, buat tak tau suda. You know who u’re.. and what u do.. G.Luck and All the Best!.. Chayok2x!!…

    1. x tauching pun huhu.. tpi tauching pulak layan lagu nie he..23x

      bro ok je.. tp ade gak yang pandang2 rendah… mybe mentaliti dorang kena kerje dgn orang n dapat duit tiap2 bulan… πŸ™‚

    1. memang abaikan pun.. cuma terlalu direct depan2 dorang mengatakan begitu..

      malas nk bertengkar-tengkar… so coretkan di blog ini…

      he..23x xpasal2 dapat idea untuk berblog & mendapat pulak reaksi dar i rakan pembaca blog ini

      anyway thank coz sudi jejak blog bro πŸ™‚

    1. kerje kosong ek.. ada je.. tp gaji ikut project la ek…

      eh apa yang boleh dibuat ek…?? story sikit

      [tengok, baru tanya terus je dah kena interview kan :)]

    1. bro dulu memang makan gaji.. bertahun tue.. duit tue la bro cover untuk habiskan study πŸ™‚

      if nak maju kita perlu mula dari bawah kan

    1. bebas memang bebas… tapi cam tue la…

      xkerje n xcari kerja… memang susah nak cari makan sendiri..

      semua kita perlu wat sendiri kan…

  2. bayaran buat web berapa bro?nk gak ade web sendiri tapi aku buta it,kot2 kena hack ke web jem ker naya gk,susahkan diri plak kan…hehehe

    1. depend je… if personal.. or static content memang murah…

      yang dimanik & untuk business or syarikat mahal sikit la..

      pakej bro masuk sekali dengan penyeliaan untuk setahun… kot2 ade prob ke ape ke.. bro akan bertggjawab

  3. bro bisness pe? tolong wat domain n hosting blog yea..

    kalau saya kan dah ada domain pastu nak pakai hosting sendiri. (sumpah tak paham apa itu hosting dan fungsinya) tu agak-agak bro boleh tolong settle tak? berapa ye charge..kot panjang sangat email ke
    bejangutm@gmail.com

    1. pendek je bro reply

      bro byk yg dibisneskan…

      selalu wat job untuk web personal, business & syarikat [syarikat je belum amik lagi]

      boleh saja.. beli hosting dan pasang domain pada hosting tersebut.. dalam hosting kite install la platform wordpress or ape2 yang kita rasa nak gunakan…

      bro boleh je tolong settlekan.. xde masalah

      just nak tahu domain amik di mana.. n bila tamatnye…

      coz bro selalu cadangkan amik dalam bentuk pakej.. nnt senang nk renew or ape

    1. he..23x senang je.. bro merupakan penganggur yang mempunyai compay anggur sendiri he..23x

      gurau je…

      meant bro kat sini.. bro penganggur… xde kerja… hanya buat business sendiri.. harap kais pagi.. belum tentu dapat makan

  4. saya amik dengan iHosterZ sebab menang freedomain dulu. tempoh setahun 18/10/2010 – 17/10/2011..

    sekarang ini saya pakai platform blogger. kalau nak tukar ke wordpress boleh ke? saya mmg kureng sikit bab2 wordpress ni. cam susah je.

    1. insya’lah boleh saja…

      oh baru lagi la domain nie ek… bro rase boleh je… tiada masalah

      if nk bro leh settingkan untuk perpindahan domain & sebagainya…

      bila nak ek…

      wordpress senang je sebenarnye… xsusah pun πŸ™‚ Jardness pun sekejab je terus expert…

      bro juga yang setupkan untuk dia

Leave a Reply

Top