Aku Bukan Andalusia | Cerekarama TV3

TELEFILEM baru arahan Erma Fatima – Aku Bukan Andalusia – diterbitkan bukan untuk menghina golongan andartu [anak dara tua] di luar sana sebaliknya sarat dengan mesej yang cukup mendalam untuk disampaikan pada masyarakat.

Kata Erma Fatima, antara mesej yang ingin beliau sampaikan adalah wanita kadangkala tidak boleh mencintai hanya seorang lelaki semata-mata dan sanggup bergelar anak dara tua apabila tiada jodoh dengannya.

Di sini serba sedikit review mengenai cerekarama malam ini.

“Aku Bukan Andalusia” lakonan mantap Ema Fatima iaitu Rosa, Datuk Rahim Razali, Haamidah Wahad dan Didi Alias.

Ianya mengisahkan mengenai “anak dara tua” [Anak dara lanjut usia = Andalusia], Rosa yang bertemu jodoh pada usia 40-an.

Rosa pada mulanya jatuh cinta dengan guru sekolahnya sendiri iaitu En Nasir [Lakonan Datuk Rahim Razali], tetapi cinta mereka dihalang oleh ibubapanya kerna Rosa masih bersekolah lagi ketika itu.

[ish apa nak jadi nie, mak hantar sekolah untuk mencari ilmu, ini mencari cinta pula]

Namun, Rosa akhirnya bertemu jodoh juga dengan bekas teman lelakinya yang waktu ketika itu sudah berusia itu semasa mereka tidak segala terjumpa di Tanah Suci Makkah.

Akhirnya Rosa berkahwin juga dengan cikgunya iaitu En. Nasir

Bicara bro | Tertiba teringat semasa bro sekolah menengah, bro jatuh hati dengan seorang cikgu dan mendapat respon juga.

Dengar cerita sampai la nie die masih belum berkahwin.

Last jumpa tahun lepas, bro bertanya. ” Cikgu belum kahwin lagi ke?

Dan jawapan darinya amat mengejutkan juga, ” Kenapa, awak nak pinang saya ke?

Apa maknya ini eh kenkawan he…23x

picture – hasil google keyword “anak dara lanjut usia” he..23x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

31 pendapat tentang “Aku Bukan Andalusia | Cerekarama TV3

    • maaf bro lupa nk kreditkan picture… bro google dari keyword yang bro dapat dari cerita ini..

      cam menarik.. tue yg bro bubuh

    • ops he…23x

      letak la.. boleh saja.. xde hal punye

      lizi kan muda lagi.. ke nak bro pinangkan he..23x

    • bro kena sediakan tisu or sireh buat mereka yang hadpi masalah seperrti kamu bila datang ke teratak bro ini.

      dan ianya salah satu cara nak keluarkan darah kotor dari badan lelaki. Len la perempuan, tiap2 bulan

    • he..23x gurauan mu bro terime…

      eh pastikan darah mu tidak menitis di teratak bro ini.. jenuh nak lap nnt.. nnt oarng pandang serong pulak kat bro tengok ade tompokan darah atas lantai he..23x

      image tue hasil carian dari google untuk keyword yang bro cari.. tetapi xterjumpa la pulak apa yang ingin bro cari..

    • he..23x try kuatkan iman bila datang ke blog bro….

      datang just bace ape yang bro tulis, bukan tengok ape yang bro tunjuk..

      sila amalkan, sure dapat menahan diri dari melakukan dosa he…23x

  1. huhuhu

    cikgu itu syiok lagi kot kat bro..huhuhu

    nways, simptoms budak2 sekolah(lelaki) untuk terjatuh cinta monyet dengan cikgu pompuan memang banyak terjadi..

  2. Ok la. Menjadi gak gedik erma tu tapi lagu dalam crita ni best la. Nak cari tapi x tau tajuk n penyanyinya. Sapa tau tolong la bagitau saya.

    • tue la.. die siap mention dalam twitter jangan la orang komen lakonan melampau die he..23x

      maaf bro xtau lagunya itu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge