You are here
Home > 1001 Pictures > Aktiviti Menangkap Keli 3KG

17,644,272 total views, 5,405 views today

Aktiviti Menangkap Keli 3KG

Lupa nak bagitau korang,

Bro sekarang berada di kampung untuk tempoh masa yang agak lama sehingga Raya Haji nanti. ๐Ÿ™‚

& nak bagitau belakang rumah bro ade kolam ikan

Aktiviti pagi ini, bro dan ayah bro menangkap ikan keli yang ada di dalam kolam untuk diberikan kepada mak cik yang hendak pulang ke Kuala Lumpur pagi ini.

Alang-alang dah masuk kolam,

Saja main-main tangkap ikan keli yang terbesar di dalam kolam ini. [Yang lagi besar dah selamat dikendurikan time raya puasa lepas]

Muka yang penuh dengan kepuasan, setelah 15minit cuba menangkap raja keli kolam ini.

Pandai mengelak & pandai berenang. Kuat pulak tue.

Dan ini hasil tangkap.

Dah boleh buat iklan megi.. “Besar punya”

Nak goreng pun sedap, sambil cicah dengan air asam or budu.

Akhir sekali dengan muka tak mandi pagi dan berkain pelekat [bro memang minat berkain pelekat even ke pasaraya or kedai mamak ops…!!]

Bro bergambar dengan hasil Buah Naga @ Dragon Fruit yang segar tumbuh di sekitar kolam. Bro ada menanam pokok ini di rumah mertua bro.

Ini picture bro bersama Ex-University bro semasa tahun 2007 if xsalah, bro ajak datang ke rumah bro. Sempat bergambar di kolam ini. Time nie pokok naga belum tumbuh lagi.

Jangan kacau ek.

Dah selamat jadi isteri orang & dah ada anak. ๐Ÿ™

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Aktiviti Menangkap Keli 3KG

    1. bro pun suka..

      tapi hati2 if beli ikan keli kat kedai ke mane.. coz kita xtau ape yang dorang bagi depa makan…

      sebab keli nie bagi ape2 pun dorang sapu

    1. mahu x sedap eyriqazz.. cam mahu jemput memember blogger dtg bermalam di rumah ku perkena keli bakar peh.. meleleh tue

  1. naper senget pulak gambar bersama ahkak tu bro? hehe, teleng leher aku ni..

    sedang menunggu jemputan bro untuk layan ikan keli goreng di kampung sana hehehe ๐Ÿ˜€

  2. sy tak suka la bro ikan keli besar2..tak best. hihi..
    yg comel lote tu je sy suke..hihi..
    tapi kalau buat masak lomak cili api tu, memang layan la bro.

Leave a Reply

Top