You are here
Home > Bersama BroFramestone > [Tazkirah] Kenapa Mereka Dijadikan Untuk Tidak Memahami Kamu

17,284,690 total views, 361 views today

[Tazkirah] Kenapa Mereka Dijadikan Untuk Tidak Memahami Kamu

Kenapa Mereka Dijadikan Untuk Tidak Memahami Kamu

Kadangkala kita selalu menyalahi orang lain kerna tidak memahami diri sendiri.

Dan bila ianya berlaku anda selalu menyatakan bahawa “diriku sunyi, tiada yang memahami diri aku”

Dalam kehidupan ini,

Tiap kali kita menghadapi masalah atau tertekan,

Tiada sesiapa yang mampu memahami diri kamu.

Mungkin mereka tidak mampu, dan mungkin juga mereka sebenarnya tidak langsung memahami kamu.

Tetapi ingat,

Hanya diri kamu sahaja yang memahami diri kamu sendiri.

Kenapa ini terjadi..??

Ianya kerna untuk mengingati diri kamu sendiri bahawa Tuhan menjadikan kamu berada begitu. Supaya kamu sendiri ingat padaNya.

Sesunguhnya Dia lebih memahami kamu lebih dari diri kamu sendiri.

Dan ingatlah, bahawa Dia sentiasa ada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “[Tazkirah] Kenapa Mereka Dijadikan Untuk Tidak Memahami Kamu

    1. kalau nk mintak orang lain pujukan

      ternyatalah bahawa kita sendiri tidak matang dan masih kebudak2 kan…

    2. boleh je.. xsalah cuma kekadang bila xdpt seperti mana yang diharapkan kita xpernah nk bersyukur

      tetap gak nk salahkan orang lain juga…

    1. sama2 huhuu

      tapi tue la kenyataan dunia.. manusia suka menyalahkan orang lain.. sedangkan itu ketentuan illahi…

      dia nak kita ingat kepadaNya.. tetapi, adakah kita..??

  1. Yup, saya amat setuju dengan kenyataan bro.

    Jangan expect untuk orang lain faham diri kita. Cuba memahami orang lain dahulu sebelum meminta orang lain memahami diri kita.

    1. bro hanya menyatakan sesuatu yang kita abaikan…

      tuhan tidak menjadikan sesuatu tanpa sebabnya.. segala musibah datang darinya semata-mata untuk kita mengingatinya…

      kekadang kita lupa dan selalu menyalahkan musibah yang menimpa keatas orang lain

    1. sama2 je pojie…

      bro dulu pun cam tue juga.. bila bro munusabah diri baru bro nampak sebab apa ianya terjadi pada diri bro..

      entry nie bro tujukan kepada salah seorang rakan blogger bro..

      hope die dah ok skrg nie

Leave a Reply

Top