You are here
Home > Bersama BroFramestone > Bila SEO Disalah Gunakan

17,437,201 total views, 1,056 views today

Bila SEO Disalah Gunakan

Search Engine Optimization

Atau lebih dikenali sebagai SEO merupakan salah satu kekuatan pada sesuatu blog untuk berada di rank terbaik dalam engine percarian seperti Google, Yahoo etc.

Tetapi ramai blogger menyalah gunakan applikasi ini,

Mungkin kekurang sedaran mereka terhadap kesan SEO terhadap blog mereka.

Ada sesetengah menggunakan SEO semata-mata hendak mendapatkan traffic percuma dari engine carian.

Sedangkan content yang ditawarkan tidak memenuhi piawai yang dikehendaki dari si peng”google” dan peng”yahoo”.

Dan jika perkara ini tidak terkawal,

Maka inilah hasil yang diperolehi dari penyalahgunaan SEO.

Kredit pic & idea kepada page blog.ariff.

Ingin tehu selanjutnya pasal SEO anda boleh terjah ke blog ariff shah

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

37 thoughts on “Bila SEO Disalah Gunakan

    1. tau xpe.. baik korang check keyword blog korang or ape2 keyword yang agak kurang supaya ianya tidak di directkan ke blog korang

    1. bro dah lama tahu pasal SEO.. blog ini pun menggunakan SEO dalam menjana trafik..

      nampak je penuh dengan rapu rapan.. Tetapi banyak trafik yang datang untuk mendapatkan content yang terselit disebalik rapu rapan bro…

      bro kan web programmer… if xtau pasal SEO cam mane nak yakinkan client he..23x

    2. xpe xpe..

      now bro just ex-programmer je… T-T

      b4 raya hari tue berhenti kerje… now tangh mencari kerje lain..

      hope leh dapat la kan.. tp probnye bro nie bukan budak IT.. tue yang susah tue… kalau x senang2 je dpt kerja…

      harapkan pengalaman je nie

    3. harap cam tue la…

      tp gamaknye bro maybe akan amik bidang yang sama dengan bidang degree bro dulu he..23x

      kate orang rezeki ada di mana-mana

    1. tue la.. if rase ianya membantu, boleh sebar-sebarkan mengenai entry ini..

      supaya kredibiliti sesuatu blog tidak disalah ertikan oleh search engine

    1. sama-sama… so perlu la berhati2 ek

      terutama keyword yang mungkin berkaitan denagn diri kita…

      mana tahu akan dtg kite jd orang dihormati ke, popular ke.. xpasal2 jatuh maruah sebab google, tahoo etc

      ok.. sila kan terjah blog ariff shah ek

    1. dh xmampu nk tulis panjang2 cam dulu

      pendek2 sudah.. asalkan ape yg nk disampaikan tersampai he..23x

Leave a Reply

Top