You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Bila Lelaki Menjadi Mangsa Rogol Beramai-Ramai

17,421,287 total views, 3,108 views today

Bila Lelaki Menjadi Mangsa Rogol Beramai-Ramai

Saja bangkitkan isu ini selepas 2-3 menjak ini dada akhbar hanya menyajikan isu

  • remaja hilang
  • kes bayi mati
  • sosilawati

Dah xde dah kes rogol-rogol ke ape ke. Oh bro lupa, benda ini kan ada musimnya.

Kali ini bro nak ajak korang berbincang sikit pasal kes rogol-merogol ini.

Kalau selalunya, yang menjadi mangsa adalah perempuan. So kita tukarkan mangsanya kepada lelaki pula

Persoalannya :

  1. Adakah lelaki yang menjadi mangsa rogol reramai akan mendapat trauma seperti mana yang perempuan rasai
  2. Apakah tindak yang perlu dikenakan kepada si perogol (perempuan tersebut)
  3. Korang rasa, lelaki yang dirogol itu akan dibunuh atau ditinggalkan di tepi jalan dalam keadaan berbogel atau tidak seperti mana perogol lelaki lakukan.

Cukup la 3 soalan. Bro nak korang beri komen berdasarkan 3 soalan ini berserta pendapat korang.

Bicara bro | tragis melihat kejadian yang menimpa arwah Noor Suzaily Mukhtar yang disiarkan oleh tv3 malam semalam

Al-fatihah buat arwah.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Bila Lelaki Menjadi Mangsa Rogol Beramai-Ramai

    1. tau xpe… tapi boleh di claim sebagai mangsa gangguan seksual

      xjawab pun 3 soalan yang bro tujukan…

  1. berita hari ni pun ada kes lelaki di rogol beramai2 di benua afrika sana, tak leh buat apa pasal undang2 rogol applied utk wanita yg jadi mangsa aje huhuhu

  2. memang kesian tgk balik berita mengenai arwah suzaily tue..rasanya kalau lelaki kena rogol pun tak de efek sgt. diorang bukan boleh beranak. pas2 perempuan ni tak sejahat lelaki takde lah sampai nak bunuh orang

    1. tue la.. bro tgk cam real je dorg belakon semalam mengambarkan keadaan arwah semasa kejadian huhuh

      lelaki ade effek gak kne rogol.. sape ckap xde.. ikut time tue mati nafsu ke.. tang tue xmengeras n tegang… mahu patah dikerjekan he..23x

      terus xleh nk buat anak dah he,,,23x

      tue la.. nk gak tahu sejahat2 perempuan nie cam mne

    2. boleh je patah if lelaki dalam keadaan belum bersedia..

      kes ini dinamakan patah tebu… mmg kne bawak ke hospital terus

    1. peh ko bukak fakta sejarah tue he…23x

      jika perogol tue berbadan besar.. bro pun takut… mahu trouma xnak kahwin bro dibuatnya he…23x

      tp mmg best la cite senario tue…

      kan time tue tgh hebat pasal kes perogol bersiri

    1. kurang pasti..

      tp kekadang ade gak yang benci coz teruna di ragut cam tue.. hilang kewibawaan dan kejantanan he…23x

      n suka if dirogol dalam keadaan yang menghairahkan.. tp takut kalau dirogol dalam keadaan yang ngeri

  3. x nak jawab soalan tapi nak komen…nak tengok perempuan mana laaah yang zalim rogol n bunuh lelaki …hehe..

    mana lah tahu kot marah dengan perbuatan lelaki merogol perempuan kan, dia balas balik la..gila ekstrem pmpn cmtu.haha

    1. wokey.. komen mu di terima….

      rogol tue dah kuar kat paper pagi td.. bunuh je belum lagi.. maybe sebab dorg tahu bekalan lelaki xmencukupi kat muka bumi nie

      so elok biarkan laki hidup coz leh rogol lagi lagi n lagi..

      tue la… asik laki je rogol perempuan kan

  4. yang menjadi persoalan sekarang nie..lelaki dirogol oleh lelaki atau perempuan??kalo perempuan yg rogol mungkin x der pe2 kot..diorg lagi seronok adela..tapi kalo lelaki dirogol oleh kaum sejenis die ada kemungkinan besar dia akan mengalami trauma dan mungkin boleh mengakibatkan seorg lelaki yang dirogol tu menjadi “sutun”

Leave a Reply

Top