You are here
Home > 1001 Pictures > The Making of Harry Potter and The Deathly Hallows

17,436,579 total views, 434 views today

The Making of Harry Potter and The Deathly Hallows

Harry Potte, karya J. K. Rowling terlah sampai ke jilid terakhir

Iaitu Harry Potter and The Deathly Hallows yang bakal di keluarkan secara berasingan.

Hujung tahun 2010 & juga pertengahan tahun 2011

Filem yang berjaya membawa banyak keuntungan bukan sahaja pada penulis, bahkan kepada pelakon-pelakon yang membarisi perjalanan dwi- trilologi ini

Mari kita usha the making of harry potter.

Mungkin ianya berbeza dari apa yang anda bayangkan.

Dalam menerbitkan karya ini, beberapa audition dan R&D dijalankan di serata dunia. Tidak terlepas juga negara kita iaitu Malaysia

Mari kita lihat hasil negara kita yang mencuba nasib di persada antarabangsa

Sesi mula membiasakan diri dengan penyapu terbang versi lidi daun kelapa make in Malaysia

Percubaan untuk babak pertarungan dengan menaiki penyapu terbang.

Babak stuntman training melakukan aksi berbahaya

Sesi mencuba kelajuan penyapu terbang mengikut jenis CC untuk di uji sebelum digunakan untuk babak kejar mengejar

Penambahan element-element moden dalam cerita sebelum di reject oleh pengarah Filem Harry Potter

Kredit image buat Zero Hanz untuk digunakan di entry ini.

Ok nk g lowyat kejab he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “The Making of Harry Potter and The Deathly Hallows

    1. xsusah pun

      just memerlukan penyapu.. vacum pun boleh kalau nak cuba

      then memerlukan kamera yang mempunyai kelajuan yang tinggi untuk mengambar gambar dalam beberapa saat

      dan yang terpenting… penyapu kne letak di celah kangkang n lompat setinggi yang boleh sambil beraksi

    1. la.. cm mne la bro leh terlepas pandang yng nie dari Thailand.. sedangkan jelas kelihatan papan tanda bertulisan Thai huhu

      oh lupe… kne ubah balik kandungan entry ini huhuhu

    1. nie hasil dari berpuluh ribu percubaan untuk menghasilkan gambar aksi yang menarik

      lum lagi kira kos perubatan bagi mereka yang tercedera sepanjang pengambaran he..23x akibat terjatuh dari penyapu terbang

    1. he…23x mmg menarik kan huhuhu

      bro pun suka gak huhuhu… tue yg amik n buh kat blog bro nie uhuhuhu

      tp gambar cincin di jari kamu tue lagi menarik.. raya nk pakai banyak kali kat blog bro..

      boleh kan

    1. yup dah nak habis dah huhuhu…

      tapi xde la besar mana pun.. masih dalam tempoh dorg berlajar jugak.. xconvo2 pun lagi he..23x

Leave a Reply

Top