You are here
Home > Bersama BroFramestone > [Tazkirah] Jodoh ditemukan melalui 3 cara

17,654,602 total views, 1,682 views today

[Tazkirah] Jodoh ditemukan melalui 3 cara

Jodoh ditemukan melalui 3 cara.Yang pertama melalui syaitan,kamu dan dia berkenalan.Membuat maksiat.Si dia mengandung dan kamu terpksa menikahinya.

Yang kedua melalui jin.Kamu sihirkan dye lalu menikahinya.

Yang terakhir melalui Allah S.W.T,dari mata turun ke hati…lalu kamu menikahinya

Bagaimana pula jodoh anda ditemui…???

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

49 thoughts on “[Tazkirah] Jodoh ditemukan melalui 3 cara

  1. dari yg 3 la bro..
    berjumpa..pastu bawa jumpa family, dilamar..pastu bertunang..
    insyaallah..moga pasni melngkah ke gerbang perkahwinan..
    hub yg lebih halal..insyaallah..
    doakn ina ya bro

    1. mesti tgk byk kali la nie ek…

      bro tgk sekali pun skip2 je… lagipun word nie mmg ade.. cuam di adaptasi ke dalam cerita ini

    1. ade lagi bahaya bila dari mata turun entah kemane2.. tru jd benda lain kan… lepas teu bukan takan mata je turun.. benda lain pun leh turun he..23x

    1. mu menunggu sape tue….

      kalau lelaki xperlu menunggu.. kita perlu mencari.. xleh dok diam he..23x

      tue pasal sampai 3-4org dptnye even umur dah lanjut

  2. Kata2 ni mmg dari cerita ‘Syurga Cinta’..tapi kata2 ni kalau tak silap saya pernah terbaca kat tpt lain..mungkin dari mutiara kata @ kata2 hikmah @ sebaliknya..

    1. tue yg di harap2kan.. tp ramai yg dapat yg pertama..

      malang juga yg dapat ke-2.. lg2 la terkena dengan suami org kan or org yg telah kamu kecewakan

    1. komen mu la yang pertama bro reply kat entry nie…

      kate org xperlu la wat entry panjang jika tiada melekat disanubari pembacanya he..23x

      pe cite.. sihat x

    1. dia yang tahu, kita yang tentukan caranya..

      jodh sudah ditetapkan, tetapi bagaimana cara kiat dipertemukan sahaja kita tidak tahu

      dan harpkan baik saja caranya

    1. nak cari ek.. baik bro offerkan bro jadi calon2nye kan…

      insya’lah banyak-banyakan berdoa insya’lah dipermudahkan olehNya

Leave a Reply

Top