Hancurnya Bangsaku Di Ambang Kemerdekaan

16,895,486 total views, 2,880 views today

Hancurnya Bangsaku Di Ambang Kemerdekaan


Sambutan kemerdekaan tahun ini tidak semeriah tahun-tahun sebelumnya.

Tetapi, tetap di hiasi dengan aktiviti sampingan yang sentiasa menemani setiap malam perayaan. Walaupun syaitan iblis off day sepanjang bulan Ramadhan ini.

Nafsu manusia siapa yang boleh kawal Di mana ada kemahuan, di situ ada laluan [highway]

Hilang Dara di ambang kemerdekaan

Seorang gadis 19 tahun yang dicekup kerana berkhalwat, bukan sahaja mengaku hilang dara pada malam sambutan Ambang Kemerdekaan Ke-53 di sebuah hotel awal pagi semalam, malah menggunakan kad pengenalan ibunya bagi mendaftar masuk hotel berkenaan.

Gadis itu membuat pengakuan berkenaan selepas dicekup berkhalwat dalam satu operasi cegah maksiat ‘Ops Gegar dan Sahur’ oleh pegawai penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) kira-kira jam 3 pagi.

Pendapat bro,

Mudahnya menyerahkan dara pada pasangan. Jika mampu merancang pertemuan begini, rasanya xsalah jika merancang untuk bernikah.

Cukuplah melaksanakan yang wajib. Dari dara tergadai tanpa ada apa-apa ikatan. Siap pakai Mykad mak sendiri pula tue. Aduhai

3 Hari habuan 8 lelaki

Seorang gadis diberi pil khayal dirogol bergilir-gilir lapan pekerja kilang selama tiga hari berturut-turut.
Mangsa dilaporkan hilang keluarganya Jumaat lalu dan dikatakan mengikut teman lelakinya sebelum diberi pil khayal dan disembunyikan sebelum dirogol teman lelaki dan rakannya.

Mangsa yang berusia 17 tahun dan tidak lagi bersekolah sebelum itu dikatakan baru berkenalan dengan lelaki berasal dari Sabah sebelum mangsa diajak minum di warung berhampiran Desa Melur.

Pendapat bro,

Korang pun boleh fikirkan, remaja 17 tahun dan tidak bersekolah. Apa maknanya, nampak seperti ada permasalah institusi kekeluargaan di sana.

Sebagai ibubapa kita harus tahu dengan siapa anak kita berkawan mahupun keluar. Sedangkan darah daging sendiri pun susah nak dipercayaai. Bagaimana pula dengan orang luar.

Tempah bilik berasingan.

Helah sepasang kekasih menempah dua bilik bersebelahan menggunakan nama masing-masing di hotel bajet, gagal mengaburi Jabatan Agama Islam Selangor (Jais).

Pasangan kekasih berusia 22 dan 24 tahun dari pantai timur menangis teresak-sesak supaya dibebaskan sejurus ditahan pegawai penguat kuasa Jais. Difahamkan, pasangan muda terbabit sanggup berpanas dengan mematikan operasi pendingin hawa dan lampu bilik sebelum membuat maksiat.

Pendapat Bro,

Perancangan ala-ala mastermind. Kalau dah namanya hotel bajet, wat cam mana pun tetap kantoi. Baik masuk 30minit ke sejam ke then keluar.

Tak pun terjah hotel 5 bintang ke. Pasti tiada di serbu.

Ish..23x ada akal gunakan.. Ambang merdeka merupakan salah satu 10 malam terakhir di bulan Ramadhan, elok di hiasi dengan amalan dari maksiat.

p/s- Bro xjeles pun korang & korang gi Genting beramai-ramai di malam Merdeka. Cuma jeles, Iphone Ariff bertukar tangan kepada Fazreen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

  1. ape nak jadi eh skg nie bro.. budak2x zaman skg nie dah menconteng arang kat muke mak dorg.. kalau dianalisa, diselidik, memang da byk sgt kes2x macam tu.. ape nak jadi nie? ish3x… Nauzubilla…

    1. enth la pu3 huhuhuu

      tue pun if mak bapak dorg rase terarang muka tue.. ade sesetengah dari mereka cam xkisah je pasl benda2 cam nie

      salah satu petanda akhir zaman katekan

  2. Astagfirullah al azim.. ape nak jadi ngan budak2x zaman skg eh bro?.. erm, sane sini kes yg memalukan.. yg majoritinya org melayu kite. islam lak tu.. ape nak jadi la tu.. ish3x.. moge di selisihkan dr kaum keluarga dan keturunan kita.. amen.

    1. entah la pu3.. bro pun xtau nk cakap ape..

      majoritynya melayu kita juga… bangsa lain pun xcam nie… ade gak akhlak untuk dijaga…

      harapnya begitu la.. bro pun takut gak if terjadi cam tue

    1. anak muda dah terlalu advance ke depan…

      xfikir baik buruknya perbuatan.. hanya memenuhi keperluan nafsu duniawi sahaja

    1. muka cam bro boleh dipercayai x..???

      yup bahaya…

      if niat asal kapel untuk berkhwin n memiliki dia kerna allah.. pasti tida yang xbaik yg akan terjadi

      jika meletakkan keindahan dunia yang ada padanya… xlame dah.. ayat2 sikit je dah hanyut entah ke mane

    1. mmg nk kontoi… cam tue la… nk masuk hotel bajet pun. bajet la time org xkan wat rush he…23x

      ish dorg nie.. wat untung je tokey hotel bajet tue kan

    2. hahahah yg sengal buat time2 peak hour cmni sape suh wakakakaka. wat la hari biasa ke. ni malam merdeka la jgk. aishhh yg kna tangkap xsampai 100 pasangan. beribu yg buat maksiat sapa tau?

    3. ate nk merdeka kan.. t last2 xmerdeka gak tu ehuhu

      jabnatan agama islam xmampu nk rush banyak pasangan.. yg xbernasib baik je menjadi mangsa he…23x

      amboi.. cam berpengalaman je tahu pasla peak hour atau tidak nie he..23x

    1. klu bukan nafsu, tiada la syaitan berpesta kan…

      benih dah tertanam… even dorg di ikat dirantai sekali pun.. benih dorg dah sebati dengan manusia

  3. huhuhu~
    nie la dia bro..merdeka?merdeka la sangat bg budak2 skrng nie..
    sambut merdeka la bgai..tp bt bnda laen~
    tuh la..mcm azrul ckp, tgu la lagi 9bln~
    tgk byk x bayi yang kena buang~=)

    1. he..23x tgu je la 9 bulan ek.. tgk anak hasil cuti sekolah bulan 5 nnt ek..

      tp musim merdeka xde teruk berbanding dgn musim2 lain he..23x

      cam mne la nk sedarkan mereka nie ek

    1. eh.. ade bunga api ke merdeka tahun nie…

      xtau pun huhuhuhu

      entah la… tapi dlam berita semua cakap “serbuan di hotel bajet” xde pulak cakap “serbuan di hotel mewah” he..23x

      xperlu ada pengalaman.. len la kalau jadi pengawai pencegah maksiat kan he..23x

  4. salam merdeka bro..

    dieorang ni tak berapa nak pikir..asal malam merdeka je, nak buat..buat la sebelum malam merdeka ker..pagi selepas merdeka ke..kehkeh

    tu la pasal, jeles jugak bab iphone tuh..=P

    1. salam merdeka juga buat kamu di sana he…23x

      he…23x tue la… ade akal xnk guna… nk selamat pagi selepas merdeka…

      pepaham la kan.. gaji pegawai nie leh up 2x ke 3x ganda time cuti2 peristiwa nie… wat OT pun masyuk pe

      mu pun jeles sama ek

    1. time lailatulqadar xde pulak yang nak wat cam tue ek he…23x

      cuba kalau malam teu di spesifik harinya dan di beri cuti… confirm maksiat je la yang berluasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *