You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > [Fitrah Manusia] Kenapa Wanita Tidak Boleh Bersuami Lebih Dalam Satu Masa

17,682,295 total views, 3,422 views today

[Fitrah Manusia] Kenapa Wanita Tidak Boleh Bersuami Lebih Dalam Satu Masa

Ramai wanita di luar sana suka mempertikaikan perlu ke lelaki berkahwin lebih dari satu [meant poligami].

Dan antara hujah mereka [iaitu wanita],

Kalau saya kahwin lagi, awak sanggup x?

Biar saya ada 2 suami. Senang bila abang dengan perempuan tue, saya ada laki lain bersama saya.

Ini sekadar contoh hujah yang berpadanan dengan tajuk entry ini.

Baru-baru ini bro ada tertengok salah satu babak dalam slot Samarinda di TV3

Jika abang boleh makan luar, saya pun nak makan luar juga

Fitrah Manusia | Kenapa Allah swt tidak mengizinkan wanita mempunyai lebih dari satu suami dalam satu-satu masa.

  1. Mengikut kajian, kebangkalian wanita akan menyebarkan virus Aids/ Hiv lebih tinggi dan mudah berbanding lelaki.
  2. Untuk mengelak daripada maslaah mengenal pasti milik siapa zuriat yang dikandungkan. [dah kuar leh la check DNA]
  3. Keadaan ketidak stabilan hormo [Xpasal-pasal ramai lelaki menduda dok kena cerai je bila emosi wanita tidak stabil]

ok, itu sahaja yang dapat bro kongsikan di ruangan terbaru di blog bro “Fitrah Manusia”

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

41 thoughts on “[Fitrah Manusia] Kenapa Wanita Tidak Boleh Bersuami Lebih Dalam Satu Masa

    1. yup huhuhu

      sebab tue la dalam islam dah di kaji semua perkara-perkara ini

      ada sebab knpe Allah swt melarang sesuatu itu

    1. klu xmiang..tue bukan lelaki la ek.. so kne check la balik betul ke lelaki or tidak

      lagipun dah kat dalam xcantik.. cari la yg kat luar huhuhu

    1. mahu xmenang tangan..kalau g shoping… kiri kanan penuh bawak brg shoping je huhu

      tau xpe… mahu ramai yg emosi xstabil time bulan mengambang huhuu

  1. BroFramestone…mem tak marah ke baca hang tulis lagu ni? hahaha….mmg slumber….aku rase logik gaktue.tp gals mmg ttp akan mempertikaikan, n guys akan tetap carik peluang yg ade….tak dpt bayangkan rebut2 anak..eh ni anak sape? ntah, jom kite test dna…owh ank hang…

    1. mem..?? mne mne.. xnampak pun die he,,,23x

      bro mmg slumber je… bro suka cakap direct je,, xelok sembunyi2… dah xmampu nak laksanakan.. cakap saja cukup la.. doa tue tau

      he…23x pandai mu ek… sekali check dna anak orang lain cam mne ek

    1. Segala Allah dah tetapkan tu msti ada sbab
      xpe, mmg xnak kawen banyak
      tgk org berskandal byk pun dah pening
      klu dia bley ada byk suami
      hbs laaa…hehe

    1. kalau ye knpe ek huhuhu

      peh soalan die huhu.. hope xde la blogger2 yg bro ketemui diluar bertanyakan soalan yg sama huhuhu

  2. gurl please la be loyal…. so do man… jangan la nak flirt2 lagi… nway dee single lagi sapa nak jadikan dee wife @ gf pon boleh jugak… ngeee (n_n)

    1. eh… sejak bile nie..

      maaf blog ini bukan tempat nk mengiklan…

      karang xpsal2 bro yg masuk meminang nnt huhuhu

    2. hahaha sorry la dear… teriklan secara tak sengaja plak… tapi sapa gurl yg mempertikaikan tentang kenapa tak leh kawain 2 dalam 1 masa 2 mesti ada masalah terpendam kan….

    3. he..23x bro je mengiklan… takut xsempat nk iklan… dh owner blog nie pulak tertarik dgn iklan dulu huhuhu

      mmg ade kes cam tue..

      sampai lupa diri, agama n segala-galanya huhuhu

    4. by right n logik kalau dah ada gurl yg sanggup n berani nak kawin lebih dari 1 at one tym (bagi yg beragama islam yer.. agama lain dee tak pasti) agak2 u dear apa beza antara gurl 2 ngan prostitute… ops…..

    5. klu ikut kes kat luar mmg ada yg menjalinkan hubungan dgn lelaki lain even sudah bersuami

      mmg ade beza pun…

      bagi mereka, mungkin ingin rasa sesuatu yang mereka tidak boleh dapati dengan pasangan mereka sekarang

      bg kes prostitute pula

      mereka melakukan semata-mata kerna duit..

      awat tnye bro nie.. ish mu nie.. malu bro nk jawab… PM je la ek he..23x

    1. best ke.. entry biasa2 je nie hhuhu…. like kat blog bro sudah la kan….

      oh sian kne block kan

    1. Ohhh… sebenarnya saya ni keliru tentang bro. Dah berkahwin belum? Kalau belum, siapakah anak yang bro bawak itu semasa Gathering Gengblogger di Putrajaya itu ek ???

Leave a Reply

Top