You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Disaman Time Sesak-sesak Tiada Penghujung

17,426,202 total views, 46 views today

Disaman Time Sesak-sesak Tiada Penghujung

Sejak menjadi penganggur terhotmat nie,

Berbagai masalah muncul, tertekan jiwa raga.

Ingatkan balik sekejab ke kampung halaman leh tenangkan fikiran. Tetapi menambah beban di kepale nie.

Bro selamat sudah tiba ke kampung halaman di Perak.

Sampai je baru teringat road tax kereta nak mati awal bulan depan

Selak-selak bil, nampak bil streamyx tertonggak berbulan-bulan

Tengok atas meja, ada surat untuk jemputan menghadiri convocation di Putrajaya hujung bulan depan. Tue pun belum habis banyar.

Baru nak dok rehat-rehat, terajin la pulak postmen datang ke rumah.

Bukan datang dengan tangan kosong. Sekali dengan surat saman yang bro kena di KL semasa mahu pulang ke kampung untuk berbuka bersama family.

Peh syadu tue,

Now, semuanya wajib di bayar,

road tax, bil, convo, saman… Belum masuk sewa kat KL dan lain-lain lagi.

Bicara bro | doakan bro mendapat kerja dalam masa terdekat. Duit simpanan makin lama makin kurang. Ini update terkini dari bro,

  1. Pengarah tempat lama bro masa berkerja di Perak, panggil bro untuk berkerja kembali
  2. Bro akan berbisnes menjual Laptop, repair & etc dalam masa terdekat. Pe2 leh roger bro
  3. Masih dalam proses untuk berbisnes kad kahwin. Leh roger bro
  4. Tengah mendapatkan bisnes web photography. Masih dalam proses merunding harga
  5. Ada sesiapa berminat untuk mempunyai banner iklan dalam bentuk flash. Leh roger bro juga
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Disaman Time Sesak-sesak Tiada Penghujung

    1. pelbagaikan bisnes je…. cari makan katakan uhuhu

      tau xpe.. mmg seksa sikit la time2 cam nie

      nk bayar duit convo lagi… nk renew roadtax takut xlepas coz ade saman nk kne bayar huhuu

      xde road tax cam mne nk drive g convo kan

    1. kejab lagi aku balik…

      eh ade x member2 yg leh tolong bagi diskaun saman aku nie….

      if ade, roger2 la ek

    1. terasa banyak juga dugaannye Jaz…

      tertiba datang satu persatu.. rasa cam jatuh escalator tersepit jari kaki

      Screen laptop mu dah ok ke

    1. belum dapat lagi…

      nie bro cari duit sendiri je…. ade la duit sikit nk lapik perut huhuhu

Leave a Reply

Top