You are here
Home > Uncategorized > Ribut Di Bazar Ramadhan Tanjung Malim

17,422,600 total views, 4,421 views today

Ribut Di Bazar Ramadhan Tanjung Malim

Alhamdulillah bro selamat sampai ke Kelana Jaya dari Tanjung Malim semalam.

Sepanjang perjalanan,

Pertama kali bro drive paling slow, coz xnampak kenderaan di hadapan.

Hujan terlalu lebat sangat. Jarak penglihatan agak terbatas [ayat skema cam tengah berjerebu je kan]

Rupa-rupanya semalam, di Tanjung Malim, Perak di landa ribut yang xde la sedasyat di Jasin, Melaka. Tetapi cukup mengecutkan perut-perut mereka yang menghadapinya.

Info ini bro dapat dari zulseffort yang di retweet di twitter bro.

Layankan aje video di bawah ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “Ribut Di Bazar Ramadhan Tanjung Malim

    1. w’salam….

      boleh saja kak… link kan sekali dengan zulseffort coz die yang infrom bro pasal nie..

      nie kes hujan ribut… mmg xsempat nk wat ape2.. sy yg drive pun xnmpk jalan kak

  1. makin byk ribut melanda. pengajaran pada semua. Nak bukak gerai tu, jgn sampai abaikan solat. tu yang Allah turunkan bala…

    Bukankah Malaysia terlindung daripada tiupan angin kuat dan tsunami? semua ni terjadi bersebab. Jangan sampai mengorbankan nyawa orang yang tidak bersalah.

    1. semua kejadian pasti ada sebabnya

      antara sedar atau tidak sahaja… tp semalam mmg hujan lebat dari tg malim sampai ke area susur keluar bukit tagar…

    2. sepatut semalam nak bertolak ke tg malim sebelum pukul 2, tapi tiba-tiba ada hal nak diuruskan, pukul 4.30 baru bertolak balik, kalau tak tentu mengharung mengharung ribut jugak.

      Petang ni pun hujan lagi kat area tg malim ni. Harap-harap takdela ribut lagi.

  2. baru baca tadi kat blog Zuls..
    nampaknya macam Tuhan memberi petanda awal kepada kita..
    supaya kembali ke jalan yang lurus..
    semoga kita selamat bersama..

    1. yup.. petanda allah swt mmg dah lama berikan [ala2 hint gitew]

      antara kita sedar atau tidak sahaja kan…

    1. mahu xseram.. bro yg bawak kereta pun seram sama tau huhuhuu

      nie tg malim pulak.. lepas nie entah kat mne la ek

    1. bro kalau tengok langit dah berwarne lain je.. mmg cepat2 g bazar n terus balik..

      xde dah cuci2 mate ke ape..

      terutama bila fikir pahala masih xcukup lagi nie he..23x

  3. x dapat tengok vid, sbb line slow mcm siput sakit semput..tp dapat bayangkan le..sbb ari tu kt kampung sy pn dilanda ribut..bazar kt kampung tu trcabut atap segala bagai..tp alhamdulillah, xde yg cedera..klu x, mesti dh glam masuk TV 3..

    1. bukan takat glamer masuk tv… masuk youtube lagi tue kan he…23x

      video nie pun bro dpaat dari youtube je

    1. hang perak belah mne ek…

      bro pun baru tahu gak.. coz masa kejadian tue bro tgh drive… jalan pun xnmpk coz lebat gile hujannye

      alhamdulillah xde pe2 terjadi kat bro

    1. xpasti la…

      coz sepanjang ramadhan nie bro xpergi pun bazar sana….

      tgu kot lagi 2-3hari nk raya nnt if bro balik kg awal

    1. yup bencana…

      maksud meriah bagi bro… adalah intipati dugaan yang diturunkan oleh allah swt.

      jelas kelihatan.. untuk dijadikan pedoman

    1. kate balik sane kan….

      ke xjadi bilik nie…

      kejadian jadi hari isnin baru2 nie.,.. time tue bro on d way balik KL

    2. yup isnin….

      oh ye ke… klu x leh je ajak berbuka sama hari ahad tue kan he…23x

      bro isnin petg baru gerak balik KL

Leave a Reply

Top