You are here
Home > X Masak-memasak bersama Chef BroF > Mengidam Nasi Kerabu Tanjung Malim

17,444,252 total views, 3,463 views today

Mengidam Nasi Kerabu Tanjung Malim

Dulu masa bro berkerja Di UPSI [Universiti Pendidikan Sultan Idris], Tanjung Malim. Boleh dikatakan hari-hari bro perkena nasi kerabu.

Sejak duduk KL nie, memang selalu juga bro ketemui nasi kerabu. Cuma kurang kick berbanding dengan nasi kerabu yang bro rasa di Tanjung Malim.

Dan semalam,

Bro berbuka di rumah bakal akak ipar, perkena nasi kerabu dia. Siap dia perli bro kerna bro pernah menyatakan bro mengidam nasi kerabu Tanjung Malim.

Tau-tau je 3x tambah bro perkena nasi kerabu Keramat [rumah kakak ipar]. Peh terangkat sungguh.

Eh ada sesiapa yang reti masak nasi kerabu x..?? if ada roger-roger bro ek [perempuan sahaja].

Kot-kot boleh bukak cawangan…

Eh cawangan perniagaan ek.. Jangan salah anggap pulak. Len la kalau dah dimanakan jodoh he..23x bro terima sahaja

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

42 thoughts on “Mengidam Nasi Kerabu Tanjung Malim

    1. eh…awat lagu tue…

      teman selang seli makan nasi kerabu…. if malas masak baru g bazar cari nasi kerabu huhuhu

    1. amboi reti makan ek… he..23x

      eh bukan ramai org reti makan ke..?? ade ke yg xreti makan… kecuali mereka yang xmakan saman he..23x

  1. wahh, ape bezanya bro. saya ni makan saje nasi kerabu tanjung mana pun. eh eh. tp bulan pose ni blum lagi la mkn ns kerabu sbb x mkn nasi kan. hehe

    selamat puasa bro 😀

    1. kan nasi kerabu sekarang nie dah berbagai versi… susah nak cari yang original n sedap dimakan….

      amboi… meh la makan.. bro berlanje.. tp belanje makan nasi je la.. lauk pauk kira kamu bayar sendiri…

      ok x he..23x

      selamat berpuasa untuk mu juga

  2. wa……………sedapnye nasi kerabu……………jeles2… 🙁

    sy plak mengidam nasi kerabu depan hostel USM..mmg mantop bro! biasa ade time bln posa jek..try le rasa..mesti bro terus nk kawen dgn org yg jual tu..

    eh, penjual tu lelaki le..lupa plak..maaf..bukan jdoh bro..

    1. oh komen yg sungguh membuat bro berasa sungguh jeles huhuhuhu

      USM ek.. jauh la… tp klu perempuan yg jual.. bro sanggup je kot..asalkan single comey n sudi terime bro yang xde pe2 nie huhuhu

    1. he…23x sorry la beb…

      entry makan2 just ade time malam je kat blog bro he…23x

      hope xterganggu kosentrasi berpuasa ek

    1. sebab bro dok sane n selalu makan nasi kerabu kat sane je he…23x

      nnt if bro turun tempat ko.. jom perkena.. nk gak rase kepelbagaian nasi kerabu

    2. he…23x

      dengar cite dari kawan bro kat australia,

      nasi kerabu kat sane dalam rm12 kot satu pinggan he..23x [bile convert dalam malaysia currency]

  3. hurm dulu bro pnh keje kat Tg. malim ker???? wah dekat ngan umah sue tuh!!kat area mn ns kerabu yg sedap tu… sue mau blk this weekend..heheheh

    1. bro mmg asal tg malim la sue…kerje merantau je dari dulu smpai skrg huhu

      bro nk cerita pun susah la sue… kne ada google map baru nmpk jelas lokasi…

      mgu nie plan nk balik tg malim.. tp cancel coz mertua turun KL esok huhuhu

    1. he…23x dah 5-6tahun dah selalu makan kat sane he…23x

      langsung bile2 pun boleh jika mampu huhuhu

  4. last mkn nasi kerabu yg sedap masa di UIA dulu..baru smlm pesan dgn huby beli nasi kerabu..tp xnak yg nasinya putih..nk yg nasinya biru…hehehe,

    1. he…23x yup yg warne biru la sedap.. pe barang nasi kerabu warne putih kan huhuu

      dulu berlajar kat UIA ke..??

    1. he…23x nk cari yg sedap kat tepi jalan susah sikit la.. kekdang sayurnye xfresh… sambal budu xde kick…

    1. ada la.. baru je bukak… xkisah student ade ke xde.. tetap die bukak…

      peh terangkat tue.. kedai die agak tersorok sikit… staff upsi ramai la makan kat sane.. coz xramai orang n selesa nk lepak lame2

    1. nasi kerabu leh masak ke he..23x

      ala pasang niat je la huhuhu…. senang if dh pasang.. xpyh makan luar he..23x

    1. oh lambat lagi…

      nnt stay kat mne ek… leh beli nasi kerabu banyak2 makan dgn family..

      anyway thank coz sudi jejak teratak buruk bro nie

    1. yup… mmg masakan kelantan.. dah kat upsi ramai student datang dari pantai timur…

      so mmg meriah la gerai2 kat sini huhuhu

      xde pelik mane pun… die ala2 cam nasi lemak gak la… cuma cukup serba serbi je la cam budu, sayur2an n keropok ikan… ade gak telur masin

    1. oh ye ke.. amik coz ape he…23x

      thank coz sudi jejak teratak buruk bro nie… dh lame xsinggah upsi

    1. yup dulu kerje kat upsi… oh pendidikan khas ek…

      bro ade kawan amik pendidikan khas… tp untuk master la.. bro pun dah lupe nama die..

      anak murid die mmg suke pakai tepon die kol bro

Leave a Reply

Top