You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Gantung Sampai Mati Bagi Mereka Yang Membuang Bayi

17,426,162 total views, 6 views today

Gantung Sampai Mati Bagi Mereka Yang Membuang Bayi

Hukuman penjara 20tahun kepada pasangan yang disyaki terlibat membuang bayi yang meraka lahirkan.

Jika bayi yang dibuang mati,

Bunuh dengan sengaja di bawah seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membunuh dengan niat adalah satu pendakwaan yang mana hukuman mandatori adalah hukuman gantung sehingga mati.

Tapi cara terbaik la kan,

Gantung je yang bawah tue sampai mati. Sure xde yang ngandung & xde yang ngandung luar nikah.

If yang bawah tue dah mati,

Sure kehidupan mereka xseperti lelaki normal he…23x

p/s- thank to muniiera coz sudi melayan rapu rapan bro di twitter..

Temui bro di page rasmi BroFramestone In D’ House.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

30 thoughts on “Gantung Sampai Mati Bagi Mereka Yang Membuang Bayi

    1. dulu-dulu pun ade je kes ngndung luar nikah.. cuma xde kes buang2 nie.. sume bagi kat orang je…

      mybe now dah kurang org nk anak angkat coz tahu dah besar nnt sure menyusahkan he…23x

    1. ye la kot.. tp bile bro kira2 la kan… nie cam baby time cuti sekolah bulan 12 je he…23x n time tue musim hujan…

      tue pasal ramai yg mengawan huhuhu

  1. Salam bro,
    Cadangan aku yg memang kerajaan x peduli pon:

    Bunuh bayi dengan sengaja: hukuman mandatori
    Buang bayi tp bayi still hidup: penjara seumur hidup dan sebat 10 kali.

    Sekian…

    1. w’salam daus
      bukan kerajaan xperduli.. cuma takut if kita buat ape2 tindakan…

      bukan org kita yg akan bertindak.. tetapi bangsa lain yang akan mempergunakan agenda ini menjatuhkan kerajaan kita dgn menggunakan undang2 luar & melebelkan malaysia kerajaan yang teruk..

      xpasal2 je nnt byk yg dirombak sampaikan PM ke mane2 ke dh bukan melayu pegang…

      sorry bro xminat nk sembang politik kat sini.. tp tgu bro masuk balik berpolitik ek…

      tp cdg mu tue mmg bernas pun… xsalah if nk buat….

      wat penat je 7e jual kondom… tp xreti nk gunakan he…23x

      dan mereka itu adalah melayu kita sendiri… erm aduhai

    1. lelaki punye la.. perempuan tang mane nk digantungkan huhuhu

      ish zuriey nie… babap karang huhuhu

    2. lawak knpe pulak ek zuriey he…23x

      babap perlahan2 krg bro terlelap pulak nnt he…23x kira cam zuriey dah dodoi bro dah tue

Leave a Reply

Top