You are here
Home > Uncategorized > Dulu Kini MPP Memang Menyokong Mahasiswa Berpolitik

17,679,648 total views, 775 views today

Dulu Kini MPP Memang Menyokong Mahasiswa Berpolitik

Gambar cilok dari Kosmo!

Tertarik dengan tajuk MPP [Majlis Perwakilan Pelajar] sokong mahasiswa berpolitik.

Bro nak ulaskan di sini,

Rasanya dari dulu lagi ramai ahli-ahli MPP yang berpolitik. Termasuk la bro dan rakan-rakan seangkatan sampai ada yang terlibat dalam isu main belakang bekas timb perdana menteri kita.

Ops tue cita lain.

Nie bro just cita pasal sokongan Mahasiswa berpolitik.

Bro xkisah nak berpolitik ke ape ke. Pastikan bertempat dan menggunakan saluran yang betul. Ada otak fikir, dan bukan terlalu bergantung pada emosi semata-mata.

Bro dah alami,

So bro tahu di mana silapnya politik yang sepatutnya mencermin identiti mahasiswa, dan bukannya bermain politik kotor terutama dalam menjatuhkan bro satu ketika dulu.

Men kotor ek he…23x macam budak sekolah rendah gitew.

p/s- Bro merupakan bekas wakil perwakilan perlajar kebangsaan [tue cite lama], now bro merupakan blogger yang hensem!! ada setuju x he…23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

9 thoughts on “Dulu Kini MPP Memang Menyokong Mahasiswa Berpolitik

    1. dulu mase muda2 dulu MPP he..23x zaman kegemilangan tue… siap ade yg offer join parti dorg…

      sampaiade yg berebut bro…

      tue kes lama…

      untuk PRU akan dtg nie cam xde dengar pe2 cite pun…

      malas nk amik port

    1. ops xhensem ek..

      T-T erm xpe la… toilet kat sane ek if nk muntah.. dah berapa bulan..??

      ape..??

      nak bro bertanggungjawab..

      maaf ek

      bro bukan ayahnya he…23x

  1. politik tu penting, cuma kena ikut permainan yang ‘betul’, tak mo tipu2 neh hehehe
    bro memang tetap hensem walau dalam apa jua keadaannya weeet 😀

    1. amboi bodek he…23x mu pun hensem pe..??

      pssss…. kacang sebungkus leh he..23x

      rasenye mu pun tahu kan teman pernah berpolitik dulu menggunakan nama pemimpin muda kan he..23x

  2. X pelik ke kita cakap pasal semua sedangkan dah bertahun kita nampak polarisasi di antara pro-mahasiswa dan pro-universiti bagaikan BN vs PR. Apa yang lagi best kedua pihak memang ada cuba menyebarkan pengaruh dikalangan mahasiswa. Cuba lihat ahli2 politik sekarang, masa zama mahasiswa diorang dahulu, apa mereka buat.

    Bottomline, mahasiswa dah lama berpolitik. Malah sedang belajar ‘politik jahat dari senior mereka. Akhirnya, permainana politik kotor mereka akan dibawa ke alam dewasa.

    Sekian…

Leave a Reply

Top