You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Bila Pelajar Sekolah Dibenarkan Berkahwin

17,426,269 total views, 113 views today

Bila Pelajar Sekolah Dibenarkan Berkahwin

Kredit Pic to :- Oh! Media

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Bila Pelajar Sekolah Dibenarkan Berkahwin

  1. ada jugak member kawin waktu dah dekat2 spm, tapi tu bukan kes terlanjur lah.

    waktu husband dia datang jemput kat sekolah, semua pandang2 je dia. femes dia time tu.hehe

    1. ramai gak mbe2 bro yg kahwin sebelum n selepas SPM…

      ade yg kahwin lepas STPM

      lepas final paper kat U pun ade gak yg kahwin… ade yg kahwin xhabis2 study lagi he..23x

      bro gak yang terlajak tang tang tang huhuh…. meh la pinang bro

    1. bro pun sama gak… xterfikir pun….

      bile umur makin meningkat nie lagi la hilang niat nk kahwin he…23x bukan xbersedia.. cuma cam malas je he..23x

      tp bro tetap gak kahwin… leh tido peluk2… asik peluk bantal je kan

    1. belum lagi..

      tgh ade kat cyberjaya nie…. wat kerje kat sini….

      dah 4hari direct bro xpose nie… hilang nikmat berpuasa… dok muntah je… klu la dapat telan kfc ke pizza ke berbaloi gak ponteng puasa

    2. baru jumpe apenye zuriey.. hari2 jumpe kan…

      wat koje same2.. makan same2.. dok same… tidur asing2 he…23x

  2. memang tak r…keje & kawen blom tentu leh matang g..ni belajar? ish bahaya..nk balek ke zaman dulu2 balek ke kawen time muda2…. tp org dulu2 kawen muda pun kekal smpai mati… kalo skang nie? entah la….

    1. dorg dulu kahwin muda2 pun sebab muda2 dah berkerjaya.. dah ade kerje sendiri…

      berkebun la.. wat part time la…

      kuderat mmg kuat… tp kne ade gak tempat nk melepaskannya…

    1. lepas 2-3 tahun bercerai he…23x

      dalm tempoh tue.. dah ade 2-3orang anak yang dok menyusu lagi…

      len la kalau umur2 cam kite nie cari yg budak sekolah kan

    1. sebab tue la bro kongsikan di sini he…23x

      jika ianya mendatangkan kebaikan, xpe gak di teruskan… riso makin memudaratkan..

      sekurang2nye bile dah kahwin.. mereka akan terikat dengan undang2…

      if cerai pun kne bg nafkah gak…

      if dah wat anak… xpandai jaga.. ibu bapa leh di kenakan tindakan…

      sekurang2nye kurang la sikit yg ngndung anak luar nikah or penuhi pusat2 pemulihan…

      xde pulak terlibat lebih jauh dalam kancah membuang bayi or bunuh bayi kan

  3. Rasanya tiada undang-undang yang melarang pelajar kawin asalkan umur lebih 16 tahun. Kalau tak nanti ada yg kena charge rogol. In fact ramai yg kawin masa time skul terutama budak2 pompuan lah. lebih2 lagi yg cun2 tu.

    Tapi yg satu kelas belum ambik SPM kawin mcm gambo di atas tu tak pernah dengar pulak!

    1. la dalm pic tue belum amik SPM ek.. ingatkan tgh nk amik STPM

      peh bagus untuk lelaki2 yang agak lanjut sikit.. ade perluang cari daging muda he…23x

    1. la mu pening kenapa nie…

      meh bro bg tips ek.. mu ade duit nanti usha2 la budak sekolah yang mu rase lawak di buat isteri he..23x

      lepas teu pinang la he…23x

      if rase kauta dah penuh, jangan wat perangai pulak ek

    1. amboi dah meroyan la nie ek…

      ala kahwin je la… lagipun mmg dari dulu boleh je kahwin jika bawah umur..cuma kne dapatkan kebenaran mahkamah.

      takut ade berlakunya aktiviti peniayaan kanak-kanak berlaku…

Leave a Reply

Top