You are here
Home > Bersama BroFramestone > Tip Memilih Tarikh Kahwin

17,454,756 total views, 7,225 views today

Tip Memilih Tarikh Kahwin

Tip memilih Tarikh Kahwin buat mereka yang nak berkahwin & ingin berkahwin lagi.

Bro pasti ramai pasangan-pasangan di luar sana pening kepala nak memikirkan tarikh kahwin.

Begitu juga kat mak bapak budak yang dok pening kepala bila anak mereka xnak kahwin-kahwin.

Dalam pemilihan tarikh perkahwinan, ada beberapa aspek yang perlu korang titik beratkan.

Contohnya ;

  1. Tempoh masanya, jangan gatai-gatai set nak kahwin lagi seminggu. Tok Kadi pun bz gak.
  2. Tarikh korang & dia, jangan gatai amik tarikh sebelah sebelah (contoh : 30/2 & 31/2) if sorang majlis kat perlis and sorang lagi kat sabah nun.
  3. Jangan amik tarikh sama dengan pengapit anda, melainkan anda juga adalah pengapit dia.
  4. Pastikan tarikh tersebut valid dalam kalender, jangan gatai nak wat dalam bulan pose or hari raya pertama.
  5. Tarikh tersebut tidak di book oleh jiran sebelah rumah. Karang ada yang salah masuk rumah pulak.

Tue je Tips dari bro.

If korang masih pening kepala. Bro ada penyelesaian untuk permasalahan korang.

Facebook Application – When My Wedding Day.

Tapi korang jangan la percaya pulak. Ini sekadar pick tarikh untuk anda.

Pastikan anda sudah log in akaun facebook anda.

Jika tarikh anda & pasangan anda tidak sama,

Tolong jangan mempertikaikan. Mungkin dia bukan jodoh anda or anda sendiri perlu fikir positif.

Tarikh anda adalah tarikh kenduri kat rumah anda, tarikh dia pula tarikh kenduri kat belah family dia. Harap maklum..!!

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

27 thoughts on “Tip Memilih Tarikh Kahwin

    1. goli knpe ek…??? bukan bro kahwin dengan suri kan he…23x

      oh bro framestone kahwin lagi he…23x

      p/s- bro just berkongsi cara nk pilih tarikh kahwin je la suri

    1. 31 september ek….

      cam free je kalender bro… begitu juga dengan perut bro… boleh saja di isi time hari tue….

    1. bro kan ade he…23x so bukan masalah pun kan he…23x

      amboi tahun depan ek.. awat x wwat tahun nie je

  1. haha..xmo bro.nti zarien marah..sbb taun ni lom ade pasangan lg..nti cube buat rancangan mencari jodoh..sempat la kot nk kawen taun dpn..

    1. boleh di adjust he…23x 2 3 4 kosong huhuhu

      tahun nie belum ada pasangan ek… b4 tue nk tnye.. nie masuk acara ape ek… acara bergu campuran ke

      de try myjodoh.net… tp kne daftar dulu baru leh mencari colan2nye

    1. selalunya setan dah goda dulu sebelum duitnya ada he…23x

      tue pasal duit xpernah cukup-cukup nk kahwin…

  2. zaman sekarang ni canggih, daku dulu pak aku dan pak mentua bincang sama2 sambil rujuk kitab utk cari tarikh dan kalendar Hijriah, zaman sekarang ni lebih suka rujuk kalendar Miladiah….hehehe

    1. he…23x

      tue la zaman dah berubah… mahu je rasenye kahwin bile2 masa… xperlu nk set tarikh ke ape ke…

      melewat2kan sesuatu yang diwajibkan untuk dipercepatkan dan dimudahkan

    1. amboi…

      tgk2 je la…. kot2 dah tersedeia time tue.. ok pe tgk2 bile gaji nk masuk kan huhuhu

      tp ade gak yg tgk2 kalender bile waktu dtg bulannya xsampai2 huhuhu

Leave a Reply

Top