You are here
Home > Uncategorized > Tak Mampu..?? Terpaksa Buka Cawangan

17,431,866 total views, 5,710 views today

Tak Mampu..?? Terpaksa Buka Cawangan

Baru-baru ini terpampang di dada akhbar, dapat kembar 4 selepas lama menanti untuk menimang cahaya mata.

Dan di akhbar hari ini,

Angka yang dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) terdapat 81,000 anak luar nikah berdaftar ketika ini.

Itu yang berdaftar,

Yang xberdaftar cam mane pula.

Bagaimana pula dengan yang xsempat nak didaftarkan [meant = di buang, ditanam, di bakar or baik sikit, di tinggalkan kat masjid].

p/s- Orang susah2 nak anak, korang senang2 je buat anak.

Sekadar selingan dari bro je la kan

If nak anak banyak-banyak, pastikan anda ada kilang yang productive

If tidak,

Just buka je cawangan lain untuk meningkatkan productiviti.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Tak Mampu..?? Terpaksa Buka Cawangan

    1. kalau sanggup nk kandung n beranakan..

      die nikmat if kuar secara normal berbanding dengan pembedahan…

      sekurang-kurangnya terasa gak dosa gugur satu persatu semasa ingin melahirkan…

      bukan senang dosa nk digugurkan olehNya..

      wanita mmg berutung, if ape2 jadi semasa nk lahirkan.. dh dinamakan syahid

  1. sabar….tu la hikmahnye even berpuluh thun x dpt anak pun kan….

    slalunye lelaki selalu bg alasan xde anak nk bukak cwgn len… tp bile ade anak, leh ke didik betul2? huhuhu

    1. he…23x kalau nk minum… biar la yang pure punye… bukan yang power root punye..

      bro dulu besa la minum terutama time nk masuk hutan….

  2. Terus satu team takraw (1 reserve).Tambah bapa buat team futsal. Actually yg buang anak nie yg buat tension. Maybe kerajaan shld enforce law kalau ada budak pompuan mengandung luar nikah dan dia buat report polis, si jantan tak guna tu kena jail ke???? 😀

    1. amboi huhuhu… bagus la mu nie.. if xcukup or masa yang diamik terlalu lama untuk create satu team cam mne…

      perlukah membuka cawangan untuk mempercepatkan proses menubuhan pasukan yang di idam-idamkan

      he…23x law malaysia nie cam tue la.. bukan xnak report or jailkan…tp nk jaga air muka je… tue la org malaysia nie

      yg jadi mangsa.. perrempuan jugak la.. hantar g pusat memulihan la itu ini la.. tp laki tue dok bebas membuntingkn perempuan lain

  3. org yg dah kahwin Allah uji dgn susahnya nak dpt zuriat, org yg belum kahwin Allah uji dgn begitu mudahnya nak hasilkan zuriat….

    Allah mmg Maha Adil…manusia jer yg x pernah menghargai keadilan n kasih sayang Allah…(emosi sket bro..)

    btw bro nak buka cawangan apa tu?? kilang minak rambut ker?? heee

    1. tue la… tuhan maha adil….

      tp itu la kenyataannye

      bro nk bukak cawangan UMNo bahagian he…23x

    1. tue la….

      bro produktif tau… tp kne check dulu la ek… mane la tahu kot2 bro ade prob ke x kan…

      tp hati mahu tambah cawangan huhuhu

    1. ops nak hamil lagi ek… jgn la cakap kat blog bro…cakap la kat hubby…

      insya’lah jika mampu pada segi kewangan..tp if mampu pada segi lain pulak cam mne ek

Leave a Reply

Top