[Makanan] Belalang Goreng Berempah

Assalamulaikum wbt

Bertemu kita dalam ruangan Jalan-jalan cari Makanan bersama Chef BroFramestone.

Hope korang membaca entry ini 2jam selepas makan untuk mengelak gejala yang tidak diingini dari berlaku.

Begitu juga selepas makan.

Dan pastikan anda mengelak dari makan selepas 4 jam membaca entry ini juga. Takut makanan tidak sempat hadam dah dikumbahkan.

Nak tahu cam mane rupanya belalang goreng?

Sila usha gambar di atas.

Picture & isi kandungan entry ini diinprirasikan oleh rakan blogger bro, MyJazmanie – Belalang Goreng Dari Kampung. Banyak lagi gambar ada di sana.

Belalang Goreng banyak dijadikan santapan dibeberapa daerah di Kelantan.

Tetapi sekarang sudah berkurangan atas sebab kekurangan stok bekalan belalang dan juga ramai generasi-generasi yang ada lebih terjerumus memilih KFC & McD.

Sedap pe Fried Grasshopper nie [bukan bro yang cakap ek, tetapi dari mereka yang telah merasainya].

Rasanya RedMummy sure rela makan if dijadikan salah satu makanan dalam Fear Factor kan. Coz rasanya + kenikmatannya.

If ada masa korang try la kan.

Bicara Bro :  Untung x kalau wat bisnes pertenakan belalang? Ade demand x kecuali dari Kelantan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

34 pendapat tentang “[Makanan] Belalang Goreng Berempah

    • oh ye ke….

      so selamat menjamu selera ek.. benda nie sedap [kata dorang la]

      bro terasa ingin makan benda nie… crunchy crunchy dorg kata

    • awat mun xnak try he…23x dah ade pengalaman ke..?? if ade share2 la kan huhu

      tue la bro pun rase cam sedap je…

      ulat kat sarawak tue pun bro xrase lagi.. cam nk merasa la pulak he..23x

      kalau benda nie boleh dikomesalkan sure kfc n mcd tutup he..23x n harga ayam xnaik dah

    • keberanian boleh dicari… belalang goreng je susah nak cari…

      coz bukan belalang sebarangan dorg pakai…

      teu pasal stok kat kedai xmencukupi he..23x

    • entah…

      tp ramai yg cakap ianya rangup… yang pasti ianya di goreng dan bukan di radioaktifkan he…23x

      jom perkena nk x

  1. salam…slmt mlm…tersinggah d blog ni…sy org kelantan..belalang ni mmg sedap..rangup…rasanya nk cakap pn ssh…korang kna cuba dulu la mcamana,..:p..kawan sy org sabah pun cakap diorang pun suka makan belalang goreng…so rasanya bukan org kelantan je yg suka makan makanan yg pelik.. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge