You are here
Home > Uncategorized > Buffering Earning

17,437,186 total views, 1,041 views today

Buffering Earning

Bro dah setahun setengah setia bersama Nuffy

Namun tidak sesekali mendapat Buffering Earning. Survey + Kedudukan ads bro sentiasa up to date.

Walaupun xmendapat BE. Bro masih mendapat pendapatan yang kosisten setiap minggu dari nuffy.

Bila la bro nak cash out duit ratus-ratus nie ek.

kredit pic to :- Eyriqazz

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

39 thoughts on “Buffering Earning

    1. Masalahnya dari dulu sampai la nie xpernah dapat he…23x

      xkisah la…

      tp kekadang cam mati semangat je nk berblog tarik trafik banyak2 tapi xdpt BE T-T

    2. jadi la tue kan…

      bro dah setahun setengah bersama nuffnang.. tidak sedikit pun mendapat BE. tapi xkisah pun..

      oh rajin tengok Alexa bro.. bro pun xtengok2 benda ala tue

    1. he..23x jgn kate nasi goreng kampung.. nasi goreng sotong pun boleh he…23x

      T-T tapi mmg xpernah dapat BE pun

    1. insya’lah… rasanya cash out pun untuk satu tujuan je la… bina masjid he…23x

      thank pasal info manga ads tue

      nie dok fikir nk pakai ke x manga ads tue

    1. susah2 je tempah kan… tp pastikan sotong masih ade la ek… jgn habis stock pulak he…23x

      nk jumpa dengan mu pun xtau bila nie jaz

    1. setia tue… kot2 dipangil lagi untuk gathering ke ade perjumpaan ke.. best gak tue kan he…23x

      tp tue la.. orang cakap bro blogger otai la itu ini… tp orang pelik bila bro cakap bro xpernah dapat BE he…23x

      tp alhamdulillah beringit2 gak bro dapat seminggu event xde la banyak mane kan

    1. yup blog die.. bro amik pic je… he..23x nk merasa xtau bile

      oh curang dengan nuffy ek… now dgn sape ek..???

      jgn curang dengan bro pulak he…23x sian bro

    1. bro tgh slow2 la nie… cuma pelik je xde BE setelah lebih setahun bersama he…23x

    1. bro xdpt2 BE huhuhu

      insya’lah ade rezeki adalah bloger gathering cam hari tue….

      nie bulan 8 punya jgn xjoin ek huhuhu

    1. tue la.. xtau nk usaha cam mne kan he…23x

      xpe2 xpe.. i xsudi katakan xsudi.. tidak bro tertampi tampi he..23x

      ape bro merapu nie kan

    1. yup serius tue…

      teu la pasal.. malas nk tnye… riso pengiklan mmg xberkenan dgn aku ke he…23x

      survey sebulan sekali aku update… bile xde responce..tp tetap gk xde improvement huhuhu

    1. jgn la tanye bro… sepanjang hidup bro..

      sikit BE pun xpernah dapat tau he…23x

      sukur….

      ade mbe bro budak law UIA die cakap die kenal sukur he..23x kocik dunia nie ek

  1. xpnh amek tau pun psl earning kat nuffy…tp bile g gathering blogger org duk ckp bru terasa nk amek berat & nak amek tau hal nuffy….cam syipk je kalo dpt earning masyuk tetiap ari kan

    1. tau pun huhuhu…

      kite la dok fikir pasl sijil die la.. itu ini la.. die xtefikir pun ek….

      xkisah..after this masyuk balik la tue kan huhuhu

  2. bro, 3mgu lepas ak pun dpt mslh yg same cam ko..

    stiap ms aku dok pk, traffic mencanak tp BE xde.. byk kali ak anta tiket kat nuff.. ty robb.. dorg.. so at last ak dpt penyelesaian dia bro..

    cmne..

    1st, memang biase dgr tentang update survey kan? ak rs ko dh obvious sgt dh..hehe. so ape yg ak nk ko wt, ko update survey n sila tgu slama 2 mgu.. mcm ak dlu, xcited duk update stiap minggu.sebenarnya salah. ahaha.. ape pun, nasihat ak tgu sampai 2 mgu.. tp update yg mcm mane bru dpt BE? nt ko cri aku kt Fb. aku bgtau ko.. sbb jwpn dia satu jer.. Cara menjwb survey yg betul. ak dh study agak lame n skg stakat bulan 7 ne, ak dh dpt 8BE.. utk bulan july sje.. hehe

    bulan 6 ritu dpt seketul jer.. runsing di hati jgn ckpla.. sedih pun ade.. tp ak dh dpt jwpn dia.. klau ko nk tau, ko cr la aku nt..oke bro..

    sharing is caring..

    peaceeeee…

    1. he..23x prob bro.. sejak join nuffy sampai la nie xpernh dapat BE… setahun setengah gak la

      mula2 ingat pada survey… so bro update elok2… time tue trafic mencacak masuk…

      tgk xde pun BE.. so bro dapat tips pasal kedudukan iklan… so bro edit template nie bagi sesuai dengan iklan nuffnang.

      but xde gak BE….

      pasal update survey, bro lakukan dalam sebulan sekali je….

      anyway thank untuk info

Leave a Reply

Top