You are here
Home > Uncategorized > Nota Cinta Buat Si Dia

17,435,465 total views, 3,130 views today

Nota Cinta Buat Si Dia

Andainya dapatku menulis
Nota-nota cinta buat diri-Nya
Ingin ku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga
Yang indah berseri

Ku sembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke Syurga.

Ada tikanya,

Kita sendiri sukar meluahkan sesuatu yang bisa kita bicarakan. Walaupun ungkapan itu biasa kita luahkan satu ketika dulu.

Bro sendiri mengaku yang bro susah nak melafazkan kata-kata manis dari mulut bro buat si dia bro.

Yup,

Kata-kata manis, mungkin pada korang mudah seperti siram air pada pokok bunga [tue pasal berbunga-bunga je korang datang blog bro].

Tika ini, sesuatu yang betul2 ikhlas dari hati sanubari sukar untuk dilafazkan.

Melainkan ungakapan lunak bibir yang berbunyai BAB* bertemankan gelak ketawa tika merasakan diri di WaKenaBeb oleh bro he..23x

Perlukah ada Nota Cinta untuk mengantikan diri yang kerdil ini

Gah membesarkan diri di hulu di hilir. Bila di sisi, mengecut cam penakut [bukan kes xde batang ek kenkawan, cuma ada masanya kita lemah untuk meluahkan he..23x]

p/s- jika ikhlas pasti sukar nk meluahkan sesuatu pada pasangan kita (isi hati la ek)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “Nota Cinta Buat Si Dia

    1. oh ye ke huhuhu… mane de la…

      just bermadah je nie… xde pujangga-pujangga pun he…23x

    2. ala bukan susah pun.. jom kahwen he…23x kauta byk kosong lagi nie huhu…

      duit dalam bank pun kosong gak huhuhu

    1. eh.. mane de la huhuhu….

      ish zuriey nie huhuhu… bro just nk kongsikan pasal nota cinta je huhuhu

    2. mane de tangkap jiwang la….

      kalau ye,

      sure zuriey pun tertangkap lentok dgn bro huhuhu

    1. rindu kat sape… kat bro ke or kat blog bro huhuhu

      sekali sekala leh la.. selalu je yang xleh huhuhu

  1. hye bro..lama x dtg komen..hehee..
    x sgka pndai jugak bro bermadah puisi..
    ahaks! x sume laki pndai bermain kata2 manis kpd pasangan nye..mcm BF sy gak..hehee..
    tp his action speaks louder than words..die x pndai berkata2 tp perbuatan die dah cukup wat sy…hehehe.. :p

    1. xpe nasiha… bro pun dah lame xjenjalan ke blog orang lain huhuu

      mne de pandai la.. besa2 je nie huhuu

      bro lagi la xpandai berkata-kata mahu pun beraksi… tp org keliling leh je perasan huhuhu

  2. jiwang mode ek….hehe… bro, gmbr yang last tu memang kejap blur kejap boleh bace ke? ataupun mataku sudah rabun tahap terok??? ohhhh~ kassim selamat…!

    1. mne de jiwang mode la…

      tgh beridea nk wat entry cam nie je huhuhu… he..23x peace..!!

      xpasti la… rasenye cam tue la kot.. lehbace e x nie huhuhu

Leave a Reply

Top