You are here
Home > Uncategorized > Lagenda Budak Setan

17,431,826 total views, 5,670 views today

Lagenda Budak Setan

Alhamdullilah

Last week after kerje bro dapat meluangkan masa menontong wayang Lagenda Budak Setan (LBS) bersama si dia bro.

Lokasi di tuju adalah Sunway Pyramid after melihat kelancaran lalu lintas di LDP – Lebuhraya Damansara Puchong.

Alang-alang dah lama xkeluar tengok wayang bersama, so bro rasakan xsalah usha same2 kan.

Mesra Gitew.

Bukan selalukan he..23x

Kalau di ikutkan,

Cerita ini, bukan pilihan bro coz bro lebih meminati cerita lain. [cerita ape ek?? – xperlu la korang tahu]

No review pasal cerita nie kat sini. Cuma bro nak kongsikan serba sedikit kritikan bro direct untuk cerita nie.

Lakonan mantap si Farid Kamil berjaya menghidupan budak setan di awal jalan cerita.

Cuma dipertengahan n hujungnya,

Watak Akasha seperti tidak bernyawa. Mungkin kerna Farid Kamil menjiwai watak yang frust menongeng.

Sape yang tahu kan.

Yang pastinya, kesetanan berjaya digambarkan di awal cerita walaupun slotnya terlalu pendek.

Rasa xcukup kejam la pulak

Anyway,

Lakonan Que haidar berjaya menghidupkan kekejaman & menghidupkan suasana di pertengahan cerita.

Sekali tengok,

Cam bro pulak yang berlakon, Bro bab2 panas baran nie agak pakar sikit.

Kalau xpercaya try tanya kat sape2 yang pernah bro marah, maki & dibelasah he..23x [malang tul orang tue kan coz bro nie jenis susah nak meletup (ada darah tinggi dah)]

Bro sekarang dah berkerja di KL.

If ade sape2 blogger nak ajak jumpa ke tengok wayang ke, roger2 la bro

Area cadangan :- OU, Sunway & Wangsa Walk je. Lain tempat malas nak pergi (bro xsuka jem di jalanan, tapi suka jem buah-buahan).

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

45 thoughts on “Lagenda Budak Setan

    1. Dear Dee..
      Insya’lah jika hujung minggu ku xpenuh n xkne kerja….

      aku stay area KJ.. if nk jumpa aku memalam.. kul 9 malam baru free coz baru balik kerje

  1. wahhh, da keje KL da? ehehe, makin dekat ke dgn si dia bro tuh? Hurmm, saya x sempat lagi nk pegi tgk wayang, pdhal cuti sek ni. xde geng, sume kawan2 keje. huhu

    1. makin dekat dah pun.. satu company cuma lain department je…

      yup dari last week dah kerje sini…

      he.23x apa lagi.. mid nite movie sudah

    1. ada msa baru la tengok.. if xde mase just support bisnes tempatan – dvd pirate je…

    1. hujung minggu nie bro ade hal la sarah… len kali leh huhuu…

      ops bro belanje ek he…23x T-T nie nk ngis nie

    1. nk beli kat mne ek Jard…

      bro ok je… nk perisa ape ek.. ke nk yang mixed punye

    1. yup dah kerje pun…
      tetapi time nk berblog agak terhad la… T-T

      tp ok je.. asal ade perluan bro akan berblog.. cuma korang je la xtau dtg ke x T-T

      [maaf bro xdpt nk blog walking blog korang hhuhuhuuh T-T]

  2. ramai yang dah review citer nie..rata2 kata cite nie terok..aish tatau la trok camne sbb bagi pembaca novel kata pengarah nie ‘x cerdik’..no comment..haha

    **si dia bro tu x ngangis ke?haha

    1. he..23x bro pun no komen la…

      pe2 pun yang perlu kita ketahui… kekadang novel dasyat cam mne… movie xsemestinya cam tue…

      movie dasyat cam mne… xsemestinya novelnya begitu

      so elok klu nk tgk movie jgn bace novelnya…

      if nk bace novel jgn tgk movienya

      ** ngis..?? xde maknenye huhuhu dok gelak2 n mengumpat dengan bro ade la

  3. sumi dah tengok jugak! start je part perpisahan dorg trus terusan sumi nangeh.. hahaa.. smpai la part dah tukar pelakon.. trus hilang perasaan.. pelakon yg satu lagi tu xbest la..

    1. tue la.. pelakon yang satu lagi tue gagal menghayati watak dengan baik…

      yang paling sempoi Que la.. if bro ganas cam tue sumi sanggup x nk dekati bro he..23x

      bro suka tgk kawan si akasha tue.. kata2nya mengambarkan die faham perasaan kawan die even nmpk pedas.. tp kata2 die tue byk mknenye

      cam tue la nk pilih kawan

    1. ade yag ok ade yang xok…

      yang pasti dari awal sampai akhir ade up down… maybe dorang wat cam tue untuk pastikan ianya menarik bila disambungkan dengan ke-2 n ke-3 nnt

    1. ops boleh saja…
      bila tue he..23x bro akan pastikan time tue jadual bro penuh n xde masa untuk zella…

      n duit bro dalam akaun pun beku untuk sebarang pengeluaran he..23x

    1. la awat masuk lewat nie..

      klu aku la kan… xpernah lewat masuk wayang coz tiket sume beli 2-3jam sebelum ditayang.. kekadang 2-3 cite aku beli

      ko tgk kat mane n dengan sape.. xnk tgk dgn aku ke

  4. baru tengok semalam.. tapi miss part yg ‘setan’ sebab masuk lewat.. tapi nak tgk sgt.. layan je.. tapi yg ak nampak setan watak azmi tu.. siannye lisa surihani kena pukul.. tak sampai hati aku.. tak sedih sgt la tapi.. ak lagi sedih bace buku die

    1. maaf aku xbace buku die huhuhu….

      best kan watak azmi tue… cam tue la kalau aku tgh2 marah.. so jgn wat aku marah2 ek huhuh

      tp babak tue mmg dorang wat betul2

    1. meh bro temankan… tp bro dah tengok cite tue n bro xnk turun Penang he…23x

      p/s- boleh ke cam nie

    1. yup lagunya mmg best huhhu

      selamat sepanajng cite lagu nie dimainkan… berjaya gak menghidupkan suasana cite

    1. awek yang mane satu yang hot tue ek he..23x

      lisa ek he…23x hot gitew.. comey manja pulak tu ehuhuhu

    1. meh bro temnkan… tp tgk cite lain la ek…

      xpun tgu Lagenda Budak Setan yang ke-2 nnt huhuhu

    1. he…23x ade je yang dapat pass dari nuffnang n selalu gather tgk wayang sesama

      pavillion bro selalu g dulu.. skrg nie cam susah je nk ke sane.. harap hujung mgu je

    1. yup lagu memang sesuai untuk jalan cerita… xde la merapu sgt n lagu tue sepanjang cite dorang pakai huhuhu

  5. salam bro..lama tak tinggal komen kat cni..haha..bz cket..
    Nway..semalam baru tgk LBS ni kat TGV Wangsa Walk..Not bad la citenye kan..
    Next week jom la tengok karate kid bro..hehe..tp tak mau dah tengok kat Wangsa Walk..tak best skrin die…tempat duduk memang tip top..

    1. oh ye ke…

      ok gak tue… tp bro xgaji lagi la.. bos kat company lama lupa nk sign gaji bro last month…

      nie pun cam dah parah je nk dekat nazak..

      bro belum pernah tgk wayang kat wangsa walk.. cuma tau die ade je n senang nk cari parking

  6. Salam bro, wahh.. lokasi yg sama jgk feez tengok LBS..beza feez pg tngok Jumaat mlm sabtu aritu.. hehe..

    cerita ni walaupn buat org hilang mood part lepas tukar muka tu..ttp okay laa bg feez.ada lawak, ada sedih..

    nak kena tnggu gak bahagian 2 ni.

    1. bro g pun jumaat malam sabtu..lepas koje… feez kul barape ek???

      mungkin satu panggung tapi xterperasan huhuhu

      he..23x tapi lawak la tgk muka die yang teruk tue… cam membengkak je huhu

      bila la yg ke-2 tue ek

    2. feez amik tix pkul 11.30 lebih. bro amik pukul brapa? tak smpt laa nk bekejaran lepas kerja bro. hehe..

      haah,elok tngh layan syahdu terus gelak gila-gila lepas tngok muka ayu bengkak hbs..sedih tp kelakar..

      yg ke 2 dua tahun lagi kot.hehe..tak pasti laa bro.

    3. bro pukul 9.30 kot if xsalah.. coz hari tue bro balik kerje pun kul 8lebih terus g sane coz tgk LDP cam lenggang je..

      ala, kalau x dah ketemu dah kite.. tue mknenye xde jodoh la tue ek..

      tue la… azmi tue cam ade prob mantel je… selamat bro xcam tue kan huhuhu…

      coz bo xde la desperate sampai tahap cam tue..

  7. tu laa bro, tak sanggup tngok azmi buat mcmtu dekat ayu.. haihh.. ouh, feez smpai pyramid pn dekat 9.30. lps tu lepak dkt nandos smpai nandos ttp..hurmm.. mmg tak de jodoh laa nk jmpe.

    tp agak2 kalau jmpe depan2, bro cam ke muke feez ni?? teheeee

Leave a Reply

Top