You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > [Tazkirah] Ketagih seks dengan abang

17,426,887 total views, 731 views today

[Tazkirah] Ketagih seks dengan abang

Tertarik bro dengan ruangan Kaunseling Remaja [Harian Metro] baru-baru ini.

SAYA remaja berusia belasan tahun, namun kini dihantui rasa berdosa kerana pernah melakukan hubungan seks dengan abang sendiri sejak berusia 10 tahun.

Perbuatan itu kami lakukan apabila ada masa lapang. Saya tahu perbuatan itu sangat keji dan ingin menghentikannya, tapi gagal kerana sudah ketagih.

Bro teringat salah satu ceramah agama yang di sampaikan oleh ustaz bro.

Tiada unsurnya nafsu dalam pertalian darah jika ianya benar semukrim kita. [kecuali memang dah terpengaruh dengan bisikan syaitan]

[Hope dari entry bro ini tidak digunakan untuk menyalah mana-mana pihak, sekadar nak membuka mata mana-man pihak sahaja].

Jika mengalir dalam darah mereka iaitu darah anak luar nikah (wujud dalam rahim sebelum ibunya dinikahi) xkisah la 2 bulan ke 3 bulan. Ianya tetap anak luar nikah [walaupun diberi perluang untuk mem”bin” n “binti”kan kepada nama bapa mereka]

Maka secara automatiknya mereka tidak menjadi mukrim kepada bapa mereka [jika bayi yang dilahirkan adalah perempuan].

Mereka juga bukan wali kepada adik-beradik perempuan mereka [jika bayi trsebut adalah lelaki].

Dan mereka juga tidak boleh mengimani jemaah selain ahli kelurga sendiri [iaitu darah daging mereka sendiri].

Sejauh mana kita mengambil berat mengenai perkara ini.

Atau sekadar melepas batuk di tepi escalator.

Fikir-fikirkan & selamat beramal.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “[Tazkirah] Ketagih seks dengan abang

    1. Tue pasal nak share kat sini….

      event simple, tapi ramai yang terlepas pandang mengenai perkara ini…

      dan selalunya mereka mengambil mudah mengenai isu ini… tue pasal gejala makin teruk dalam institusi kekeluargaan…

      xpayah nk tgk2 kat luar.. yg dalam rumah pun dah cukup

    1. yup betul tue sarah…

      tue pasal salah satu punca dlam keluarga wujud nafsu sebegitu

  1. sgt2 insaf baca ni.. ramai y terlepas pndang ttg isu2 mcmni.

    ermm.. xdpt bygkn mcmanala.. blh melakukn hubungn ni dgn abg sendiri.. mcmana dia org nk saling bdepan.. mcmana dia org blh hdup dlm keadaan g2.. n lg mgejutkn umor 10 thn.. dh reti buat semua ni.. budak2 skranag sgt2 advance..

    1. ops.. bro wat entry simple je.. xkan mendalam sangat kot he..23x

      yup ramai yg terlepas pandang…

      skrg budak mmg advange sgt… bro pun takut sudah huhuhu…

      pasal dengan adik beradik… bila ade darah anak luar nikah mengalir dlm badan… maka mereka memang mudah bernafsu dengan darah dging sendiri..

      if mmg rela… mmg lagi suka jika selalu berhadapan n selalu ketemu… line clear… mula la berasmara he..23x

  2. betul apa yang bro cakap. nak kongsi sikit, ada gak kat kg saya yang pernah terlanjur dulu. lepas tue kahwin. and then sekrang ni anak dia pula buat hal mcam mak dia dulu.. nauzubillah

    1. huhuhu

      mmg itu yang akan berlaku… ianya akan berlaku n terus berlaku….

      keturunan baik cam mne pun.. jika ianya berlaku n tidak diamik kisah…pasti ianya akan terjadi n terjadi lagi

    1. tue la pasal…

      if berlaku cam nie… mmg seeloknya tidak digalakkan kahwin sampailah bayi itu dilahirkan…

  3. betul!
    walaupun dalam law said,
    ada brp bulan yg ble dkira bayi tu utk guna ‘bin’ atau ‘binti’ kepada si suami, tp dia ttap ank xsah traf.

    1. dengar cerita…anak luar nikah sume akan di bin n bintikan dengan nama mak dorg huhhu

      tp mmg betul pun ape yg puteri cakap tue

    1. xpe…

      info yang elok… xsalah dikongsikan….

      sekurangnya kita tahu keadaan cam mne kan…

      if ade org yang xleh kedepan jadi iman… jgn la marah2 ke or kutuk2 dorg..pasti bersebab kan

  4. Tak tau nak wat lagu mana camni. Banyak dah kes. Ada yang anak dah lahir baru terkedek nak nikah, sampai sekarang anak tu tak tau dia anak luar nikah.. Masyarakat terutama saudara mara si pelaku lak takut nak tegur…

    1. Benda macam ini dah selalu orang bincangkan.

      Bro lebih suka berkongsikan sesuatu benda yang merupakan puncanya. Dari kesalahan kita, darah itu akan mengalir hingga ke cucu cicit kita.

Leave a Reply

Top