You are here
Home > Uncategorized > Jangan Sampai Pisang Berbuah 3 Kali

17,446,179 total views, 5,390 views today

Jangan Sampai Pisang Berbuah 3 Kali

TELUK INTAN – Seorang pekebun, Asasaruddin Rafie, 64, terperanjat besar apabila mendapati sebatang pokok pisang di belakang rumahnya di Kampung Selabak di sini mengeluarkan setandan buah dengan tiga jantung bersamanya.

Pokok pisang dah berjantung 3, bila pula bro nak berjantung hati 4 ek [pasang niat dah leh dapat pahala he..23x].

Teringat kata2 seorang CEO cina yang agak pelat Melayunya.

Jika takut pisang berbuah 2x, jangan tanam pokok pisang

Dan bro kat sini nak pesan pada rakan2 sekalian,

Xsemestinya sesuatu perkara itu hanya berlaku 2x sahaja. Ianya boleh jadi 3, 4 , 5 kali juga.

Kata iklan, “sekali rasa, nak lagi” wlaupun tanpa kita menyedarinya. So elok kita sedar awal2 kan

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

27 thoughts on “Jangan Sampai Pisang Berbuah 3 Kali

    1. tang mne yang wat kamu xfaham ek he…23x

      kita kekadang susah nk ingat.. sebab tue 2-3x dok wat kesalahan yang sama

    1. pasang niat je la eazy…

      pasnag niat dah dapat pahala.. kalau termakbul pun dapat pahala gak kan

    1. ops dipantai dalam ade ombak ek…

      kalau kail panjang sejengkal, elok la cari ikan kat pasar

    1. tau pun.. kalau sedap, sape yang xnak rase lagi kan huhuhu….

      if xsedap pun… klu diberi, terpaksa gak merasa huhuhu

    1. oh mmg la bila2 pun boleh.. sama ada dipermudahkan ke atau tidak.. siapa yang tahu kan huhuhu

      sure nk lagi menampar orang huhuhu… nk rase penampar ku x

    1. mahu xuntung he…23x

      tokey durian pun jilat jari he…23x

      p/s- durian kan bermusim… pisang mane de bermusim

    1. klu durian berkali2 gak bermusim….

      mahu durian xlaku kat pasaran huhuhuhu…. xde la perumpamaan “dapat durian runtuh”

    1. klu la pisang tue boleh dipetik cam buah strawberry sure org xde prob la…

      nie dah la pokok pisang dulu2 sume tinggi… satu kerje nk menjolok.. klu ditebang cam mne die nk berbuah balik

    1. eh… ade ke bro cakap… mane de la.. betul zuriey.. bro xbermaksudkan cam tue he…23xx

      p/s- tersirat2 nie pun ade gak yang leh bace he..23x

Leave a Reply

Top