You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Entry Terbaik Buat Hari Bapa

17,421,422 total views, 3,243 views today

Entry Terbaik Buat Hari Bapa

Entry terbaik dari bro buat “bapa-bapa” diluar sana.

Selamat hari Bapa buat semua bapa-bapa yang mempunyai anak dara… [kot2 boleh di kenen2kan dengan bro]

Bro tujukan kepada rakan-rakan blogger bro yang menjadi bapa.

Sekadar coretan penuh makna & tersirat untuk mereka yang tidak layak digelar bapa.

Bro :- Apa yang istimewa tentang bapa adik..?

Adik :-

Bapa adik, hensem macho even xberduit tetapi manis mulutnya mengayat mak adik sampai mak adik rela membesarkan benih bapa saya tanda cintanya.

Bapa adik juga pandai menghilangkan diri,

Xpasal-pasal family sebelah mak tercari-cari mana bapa pergi. Buat report polis pun masih tidak diketemui. Entah hidup entah tidak.

Jika diberikan perluang untuk membuat Jejak Kasih pasti adik seronok terlonjak2 dapat melihat bapa yang dah lama xbagi nafkah kepada adik  juga ibu.

Bro :- Adik nak tengok muka bapa adik x??

Adik :-

Mesti la adik nak tengok bro.

Sejak ibu adik muntah-muntah hari itu, terus dah xnampak dah muka bapa adik. Entah-entah dia loya bila dengar ibu adik muntah-muntah kot.

ibu pula tidak menyimpan gambar bapa untuk ditunjukan kepada adik sebagai kenangan.

Harapkan gambar didalam hp ibu & video 3gp yang bapa senyap2 rakam masa bersama ibu di bilik hotel. Tiada pula gambar ibu & bapa bernikah mahupun berkahwin.

T-T

Bro :- Apa yang adik ketahui mengenai bapa adik yang boleh menolong adik untuk ketemui bapa kandung adik..??

Adik :-

Adik hanya mengetahui nama bapa adik iaitu Abdullah. Itu pun adik reffer pada MyKid adik.

Adik ada bertanya pada ibu. Tetapi ibu marah adik sambil melontarkan kata-kata kesat, “Jangan kau tanya pasal jantan sial itu”.

Bila adik bertanya pada Papa Google & Mummy Yahoo, terlalu ramai kanak-kanak di luar sana di “bin binti”kan dengan nama bapa adik.

Adakah mereka adik beradik tiri adik.

Bro :- Adik jangan la bersedih. Erm apa yang adik harapkan di hari bapa buat bapa adik.

Adik :-

Adik tidak harapkan apa-apa dari bapa adik.

Nak mintak dia jadi wali untuk adik nanti, cam dia xlayak je. Sekurang-kurangnya biar bapa adik menjadi lelaki yang berguna.

Cukuplah dengan mak-mak tiri adik yang ada. Tidak perlu menambahkan adik beradik tiri adik. Adik xnak adik beradik tiri adik rasa seperti mana yang adik rasa.

p/s- kisah ini coretan bro.

Jika korang nak sebarkan pastikan ianya di kreditkan ke blog bro. Coz bro masih ade hak keatas hasil cetusan idea bro ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Entry Terbaik Buat Hari Bapa

    1. amboi.. bestnye anak isteri wish kan huhhu…

      teman if bestday pun harapkan pagi baru ade org wish… huhuhu

    1. tue la pasal… sebab tue la cerita nie wat ucapan khas buat bapanya walaupun beliau tidak layak he..23x

  1. salam ceria bro..sihat ker? 🙂

    idea yg sgt kreatif! btw moga bro bukan bapa kandung kanak2 itu…hehehe, selamat bergelar bapa!

    1. salam ceria juga buat izzan…

      bro sihat je walaupun berat badan tgh menurun nie huhuhu

      ops he..23x

      entry ini lebih kepada memerli je huhuu…. ops kalau la bro kan…pasti bro xnk ade anak2 cam tue.. kasihan dorg huhuh

      anyway.. thank ek izzan

    1. tue la pasal…

      yang terseksa mereka… yang diseksa mak mereka.. yang selesa bapak mereka yang lari entah ke mana huhuhu

  2. selamat hari bapa utk bro juga..

    suri dari smlm tal dpt call ayah kat mlk mungkn sb dia slientkan hp kot..hari ni barulah berpeluang ucapkan pd dia..hehehe..

    anak luar nikah..cian dia kan..huhu..

    1. thank suri huhuhu

      he…23x mybe die xsedar kot… siapa yang tahu kan huhuhu

      yup cite nie pasal anak luar nikah huhhu

Leave a Reply

Top