You are here
Home > Uncategorized > BoBoiBoy

17,438,828 total views, 2,683 views today

BoBoiBoy

BoBoiBoy,

Salah satu project yang dilaksanakan oleh Animonsta selepas keluar dari produsi Les Copaque.

Memang terbaik la produsi Nizam kerna mempunyai tenaga kerja n keativiti yang mampu membawa product kita jauh di pasaran antarabangsa.

Ops,

Pasti korang tertanya-tanya bagaimana bro mengetahui mengenai cerita ini.

Sebelum ini,

Telah berlangsung IPCC (Intellectual Properties Creators Challenge ). [Bro tidak berkesempatan untuk menghadirinya T-T].

Tetapi dari cerita rakan-rakan bro yang menghadirinya, BoBoiBoy merupakan produk malaysia yang mampu menguasai pasaran antarabangsa.

SYNOPSIS
Imagine a future where Aliens have invaded earth in order to harvest the earth’s coffee supply. Imagine that the only hope for humanity lies within a little boy named BoBoi who wields an alien technology that transforms him into an amazing super hero. Join BoBoi and his friends as they go on an adventure and battle against ridiculous aliens who have abnormally square shaped heads and a crazy addiction to coffee. Though they are superheroes, they are still kids who always find a way to have fun and play games whilst upholding justice and doing good.

Total Episodes : 26 episodes x 11 minutes
Medium : Fully 3D Animated
Target Audience : Children & Family
Genre: Superhero, Adventure, Comedy
Language : Bahasa Malaysia (Local) English (International)
Production Timeline : January 2010 – June 2011
Formats : TV VCD/DVD

Moh usha trailer mereka



So dalam 2 minggu nie bro & rakan-rakan sekerja bertungkus lumus menyiapkan proposal untuk terlibat sama di dalam IPCC yang akan datang.

Doakan yang terbaik buat bro,

Insya’lah, nantikan hasil dari pihak bro untuk tatapan anda semua. Hope mampu menembusi pasaran Malaysia mahupun luar negara. -amin-

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

17 thoughts on “BoBoiBoy

    1. if animasi tue di buat untuk target antarabangsa ianya tetap akan sampai ke antarabangsa..

      if target dalam malaysia je.. confirm dalam malaysia sahaja

    1. suri.. cerita nie dapat tempat diluar negara dulu… tahun lepas dah kuar kat sane…

      tahun nie baru kat malaysia…

      masa tahun lepas dorang tunjuk demo tue.. dorang tgh nk bida untuk tv malaysia…

    1. belum layan lagi…

      nie pun sebab masa convention tue.. dorang present hasil kerje dorang yang akan disiarkan nnti di tv…

      lagi pun time tue cerita nie dah dapat permintaan di luar negara… kat malaysia je belum ada lagi

Leave a Reply

Top