You are here
Home > Novelisme BroFramestone > Air Mata Kasih

17,431,791 total views, 5,635 views today

Air Mata Kasih

Kenapa nie sayang, majuk ke?,” bisik si jejaka pada si gadis.

“Tak majuk pun, sedih je” balas si gadis.

“Ala sian dia. Nak tisu tak? Tapi sy hanya ada tisu tandas je, boleh tak” gurau si jejaka.

Ternyata gurau si jejaka menyentuh ke lubuk hati beku si gadis.

Terukir senyuman manis pada bibirnya mengambarkan hati kecilnya girang seketika.

“Tak gentlement langsunglah dia nie, ada ke bagi kita tisu tandas je”, rengek si gadis.

“Erm… amik je la” detik hati si gadis. Terkumat-kamit bibirnya menuturkan isi hatinya tanpa suara.

“Selalu bagi bahu je jika nak nampak gentle, tapi bukan semua orang boleh rasa bahu ku”, ujr si jejaka meneruskan seloranya.

“Baiknya dia”, puji si gadis.

“Baik ke..?? baik ada makna tue, selalu bagi jari je untuk kesat air mata” tersusan kata-kata si jejaka memancing perhatian di gadis.

“Kesat air mata..?? Amboi dah romantik dah tue” ujur si gadis termakan umpan si jejaka.

“Itu yang terbaik buatmu. Kalau aku berikan bahuku untuk dirimu bersandar, pasti kamu  lena di bahuku” balas si jejaka bila umpannya mengena.

“Silap hari bulan, berpeta bahu mu hahaha” bermula fasa si gadis berceloteh.

Kisah ini berlaku di antara bro dengan bekas rakan memanah dalam skuad memanah negeri.

Ade beberapa situasi atau kandungan diputar alam kan dari perbualan sebenar.

p/s- dalam berkasih, perlu pandai memujuk n pandai bermainkan air mata [tips berumah ranjang he..23x]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Air Mata Kasih

    1. tang mane yang lawak tue ek….

      klu nk rase moh dok dengan bro semalaman.. confirm xkering gusi la kamu

    2. he…23x best ape bgi tisu tandas…. bro kan suka melawak huhuhu

      mmg lawak ke semua nie zuriey… pe2 pun ianya base on truth stories huhuhu

      meh la… [kalau berani]

    1. he…23x

      klu dapat laki cam bro cam mne la pulak ek.. coz dlm cite nie.. bro la lelaki tersebut huhuhu

      tp klu lelaki dh sudi bagi bahu tue pepaham je la ek… even die nyakat..tp nyakat nk amik hati n wat dikau tersenyum huhuhu

    1. siapa dia….
      bertuah sape yang dapat cam bro nie.. keras2 hati pun pandai gak memujuk

    1. sape die ek he…23x nie cite pasal bro la… he..23x

      boleh bernanah ke..?? xtau pun huhuhu

      ops he..23x rahsia… krg ramai yg dahagakan pujukan bro nnt

  1. hehehe…tp kalau si dia jenis x gentleman mcm mn bro.. cth plg terdekat,hubby nad..langsung x gentle apatah lagi nk bg tisu2 ni..

    ops! terbukak skit hal r/tgga..

    so,nk bro tlg jawab persoalan nad nih..

    kenapa llki ada yg x gentleman?

    1. ops… hal rumah tangga jangan sembang secara terbuka…. klu nk smbg dgn bro.. kne inbox kat fb bro or email bro ek..

      lagi satu.. jika termaktub dia sudah menjadi suami kita… kita perlu menerima baik buruknya…

      byk gak kes bro tengok… mane2 pasangan lepas kahwin ade yang dingin terutama bila dah tahu perangai pasangan mereka yang sebenar benarnya tenyata benar he..23x

      pe2 pun bersyukur la dengan anugerah tuhan tue..

    1. he..23x mane de power la…

      besa2 je nie huhuhu…tp riso gak.. bila dah tua nnt ade pulak yang cair dgn ayat2 ku ini huhuhu

    1. meh la suka dengan bro…. tp bro kekadang je suka memujuk…

      p/s- xleh pujuk selalu.. nnt naik berlemak pulak

Leave a Reply

Top