You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Tazkirah | Dosa Serupa

17,657,892 total views, 440 views today

Tazkirah | Dosa Serupa

Assalamualaikum wbt

Last week bro ada menonton slot Cerekarama | Dosa Serupa bersama dengan si dia bro & mertua.

Menarik cerita itu. Banyak yang kita sedar atau tidak berlaku pada diri kita sendiri.

Kita sendiri menyatakan bahawa kita sudah berlaku baik sesama kita, tetapi masih ada cacat celanya tanpa kita ketahui.

Terikut2 bisikan halus yang terngiang-ngiang di celahan telinggamu.

Asalkan tidak menjadi kes “Kerna Bisikan Jin, Kemaluan Isteri di Tikam”

Kalau nak menikam kemalauan isteri pun, jangan la terhasut dengan bisikan jin.

Jangan kita hanyut dengan bisikan halus itu. Biar tikaman anda tanda mahkluk ke-3.Tikam denganpenuh keikhlasan

Asalkan tikaman itu halal. Bagi yang diluar sana, jangan gatai-gatai nak tikam kemalauan anak dara orang. Xbaik tau

p/s- sekadar selingan.

Berbalik pada tazkirah.

Thank buat Suzy [ex-rakan secompany bro + kredit pada facebook dia] untuk topik tazkirah hari ini.

Kebaikan dibalas kebaikan adalah perkara biasa,
Kejahatan dibalas kejahatan adalah dendam.

Kebaikan dibalas kejahatan adalah tak mengenang budi,
Kejahatan dibalas kebaikan adalah kemaafan.

Sudikan meninggalkan sebarang soalan di Kaunter Pertanyaan bersama BroFramestone.

p/s- bro kekadang nampak sekejam & sedingin  Zul Huzaimy [dalam lakonan]. Yang merasa sahaja tahu, dan maafkan diriku.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Tazkirah | Dosa Serupa

  1. wah bro sudah wujudkan kaunter pertanyaan, memang tip top customer service ni hahaha

    p/s…memang suka makan lopat tikam….menikam tak suka, tikam belakang lagi mintak jauh dari perangai gitu hehehe

    1. he…23x saje je bukak.. kot2 ade yang nak bertanya.. tapi malu bertanya.

      jgn tikam belakang huhuhu… xngaku umat nnt

    1. best kan cite tue….

      ops nie untuk orang atas umur la miera

      kanbaru2 nie ade kes suami tikam kemalauan isteri die pakai pisau…

      [wat2 paham udah la]

    1. klu hari2 berita besa2 je.. xlaku la hmetro n kosmo huhuhu

      bukan xinsaf.. insaf kojab je…

      xpun asal ade cite agama ke ape ke..time teu gak ade siaran lain yang melalaikan huhuhuhu

      sape la yg nk tgk cite agama teu kan

    1. tazkirah biasa2 je nie.. just nk beringat je.. kekadang bro pun lupa pasal bnde nie

    1. w’salam suri

      tue la… teruk la die tue.. dah la tikam tang tue.. dah xnk pakai kot huhuhu

    1. dlam bertazkirah xboleh nk straight je..perlu gak ade unsur2 lain..

      dari sindiran bg ade yg terasa dgn tazkirah nie.. selitkan dgn isu semasa.. baru nmpk berinfomasi.. ehem2 tue kata2 semnagat buat mereka yang dah kahwin

    1. sama2

      sekadar berkongsi cerita… dah lame xbg tazkirah cam nie… ada masa dtg la setiap jumaat.. pasti ada tazkirah yang akan bro kongsikan

    1. cite nie ok la.. xde berat sgt or meleret.. word pun xbyk.. tp gaya lakonan menghidupkan suasana cerita

      mmg menarik la nk bg orng sedar..tp xtau la ade yg sedar ke x kan

Leave a Reply

Top