You are here
Home > Uncategorized > Tak Nak Kawan Sudah

Tak Nak Kawan Sudah

A : Xnak kawan
B : Xnak kawan sudah, jom kahwin

Sekadar gurau senda waktu zaman nakal-nakal dulu

Teringat lagi lagu popular dikalangan rakan sepersekolahan dulu [xtau sape yang reka liriknya].

Xnak kawan sudah
Namamu bebah
****** terbelah

Bro xseberapa ingat liriknya.

Selagi ada insan yang ingin berkawan, terima mereka seadanya sebelum anda tidak berperluang lagi untuk memilikinya.

Berkawan xsalah, asalkan tahu batasannya. Kalau tersilap, takut termakan diri.

  • Ada yang berbangga kerna kawan.
  • Ada yang malu kerna kawan.
  • Ada yang mati kerna kawan.
  • Ada yang keyang kerna makan kawan.

p/s- Xsalah pun berkahwin dengan kawan yang lebih memahami diri kita. Takut jadi cam kes Adamaya je [ops peminat Adamaya sila jangan ban blog bro ek]
*************************************
Kaunter Khidmat masyarakat bersama BroFramestone

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

36 thoughts on “Tak Nak Kawan Sudah

    1. he..23x baru je wat kaunter pertanyaan nie.. tgk ade sesetenagh rakan blogger yang ade..

      anyway salam kenal… cam mne leh tersesat kat blog bro nie

    1. iklan ape ek??

      he..23x bro xkisah pun if kamu xnk kawan

      jom kawen.. xkan kamu xnk kawen kan he..23x

    1. bro lagi la xtengok he..23x

      yang die kahwin tue dgn pilihan family la.. bro pun xtahu citenye cam mne

    1. yup xde kene mengena..

      saja je buh.. nk tgk ape yang korg perhatikan dalam blog bro

    1. nie ayat khas buat kawan yang lain jantina harap maklum..

      jangan gatai2 nk try cuba test dengan kaum sejenis

  1. jawapan bro framestone n bro joegrimjow sama macam tok-tok guru dulu-dulu…mana ada kawan -kawan laki dengan pompuan nih..kahwin teruslah hehehe..memang ada bakat jadi ulamak ni hahaha

    1. he..23x rasanya kami berguru dgn tok tok guru yang sama huhuhu

      bakat ade. cuma rase cam xlayak je… bg nasihat n tips agam sikit2 leh la.. takut termakan diri he..23x

      tau2 je kuar statement “Ana sudah kahwin..!!”

    1. yup bro pun suka kawan ramai2 huhuhu…
      sonok g sane sini ade orang kenal n ade teman untuk berbicara

  2. ha..lirik lagu tu lupa ke wat2 lupa ni..hukhuk..

    erm..kawan memang camtu…kadang2 kawan baik pon leh jadik musuh.musuh la kadang2 kawan baik..dunia ni macam2 org ade..

    1. ek lupa.. yup lupa he..23x

      kite semua dari satu rumpunan.. musuh kekadang kita lebih beri perhatian dari kawan.. bile terlebih beri perhatian.. baru nampak baik buruk mereka..

      kekdang kawan-kawan nie pun bukan layak menjadi kawan.. bila sennag je ada dgn kita

    1. he…23x lebih kurang la… bro mane reti sgt lagu nie

      nmpknye Yonna lagi hafal liriknya

  3. tu lar kan.. tak nak kawan sudah.. k zan pn angin kencang gak nih.. nak kwn-kwn lar.. ini tiap n3 k zan dia letak tulisan kotak2 banyak lak tu. x fhm makna akak ni.. puaslar translate ke huruf rumi x gak menjadi.. huruf jawi jgn ckp lar.. x match langsung.

    cuba bg nasihat sikit kat org2 camtu.. bg pihak. agegege… wupppss.. betul kaunter ni tmpt ngadu masalah…

    1. kaunter tempat ngadu tue kat atas la kak… bukan di sini

      rasanya yang komen tue spam kot… dia gunakan bahasa selaian huruf rumi.. so komp xleh nk bace..

      kalau nk bace perlu installl bahasa tersebut ke dalam komp..

    1. Thank

      bro pun tetap nak kawan dengan zella…

      kawan ek… kalau zella dh xnk kawan dgn bro.. nk wat cam mne kan.. terus kawin je la ek he..23x

  4. kita kawan kan? ๐Ÿ˜‰
    kita hanya kawan biarpun saya dah kawin..;D
    kawan dulu kemudian kawin…haha

    *pagi yg agak sengal…

    1. sian2.. pagi2 pun sengal ek huhuuh

      yup kita kawan.. xkisah awak single dah kahwin ataupun dah xkahwin dah…

      kawan tetap kawan

      peace no wars

    1. he..23x kaunter nie just untuk sape2 yg nk tujukan soalan…

      nk gak terima soalan yang merapu.. kot2 bro leh jawab kan he..23x

Leave a Reply to ReD Cancel reply

Top