You are here
Home > Anderson School Old Boys Association (ASOBA) > Rugby Rematch between Anderson Old Boys Vs SMK Anderson Rugby Team 2010

17,457,797 total views, 964 views today

Rugby Rematch between Anderson Old Boys Vs SMK Anderson Rugby Team 2010

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Dah lama bro xberkongsikan aktiviti Anderson School Old Boys Association (ASOBA), Ipoh di Blog Bro.

So bro mengambil perluang ini untuk berkongsi salah satu sukan yang pernah membawa sekolah bro ke peringkat kebangsaan satu ketika dulu iaitu Rugby.

Rugby salah satu sukan yang telah meletakkan sekolah bro di persada kebangsaan selain Bola Sepak (pernah mewakili Malaysia), Hoki (Tiap-tiap tahun tersenarai dalam Liga Hoki Remaja), Kriket, Badminton, Memanah (Marbawi, fairiz [reezluv], Faizil, Wira etc) etc.

Di sini bro ingin berkongsi sedikit serba serbi gambar yang bukan bro tangkap untuk tatapan semua.

Perlawanan di antara Team Rugby SMK Anderson dengan Anderson Old Boys Rugby Team [kira bekas2 star yang banyak mewakili U masing-masing – nampak sangat susah nak bersara dari sukan yang diminati].

Kredit Picture semua nie to Mohd Azrai Facebook. [sorry if broken]

Perlawanan ini berlansung pada 22nd May 2010 pukul 4.30 petang – 7.00 malam. Bertempat di padang ke-2 SMK Anderson (betul2 depan bekas asrama bro).

********************

Jangan di tanya kenapa bro xterlibat dalam sukan Rugby.

Bro sebenarnya salah seorang olahraga sekolah. Tetapi mengalami kecederaan serius semasa latihan menyebabkan bro terpaksa bersara untuk acara sprint.

Then bro mula berjinak-jinak dalam Silat, Memanah & Bowling Padang. Alhamdulillah banyak pencapaian yang dapat bro perolehi.

Ok full stop. Sambung wat koje.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

9 thoughts on “Rugby Rematch between Anderson Old Boys Vs SMK Anderson Rugby Team 2010

    1. Bro mane de steady he..23x xmen pun sukan nie even teringin… nk gak membantu dengan kepantasan kaki ku sebelum mengalami kecederaan

      zaman sekoalh dulu adalah zaman yang menarik jika terlibat dengan sukan

  1. Rugby kat malaysia ni… ada slow sikit… kat sarawak ada 2 team… tak diberi perhatian sangat sukan barat yg satu ni…. tapi terbayang juga kalau kena hempap ramai2.. mau pengsan ! hahaha!

  2. baru2 ni Anderson Roar RC (Anderson OB) vs St.Michael OB game rugby, anderson menang. Sila lawati Fb Najib Sani atau Page Anderson Roar Rugby Club untuk keterangan lanjut. tq

  3. silat..?
    so..junior hubby saya a.k.a senior blogger saya nih bersilat juga..?
    pernah masuk tournament tak..?
    mana tau kita pernah terserempak dolu-dolu..
    🙂

Leave a Reply

Top