You are here
Home > Uncategorized > Bro Menternak Naga-Naganya

17,426,240 total views, 84 views today

Bro Menternak Naga-Naganya

Assalamualaikum wbt

Thank buat Zik [1st time nama Zik naik kat blog bro], coz sudi mengundi untuk bro publish entry pasal ini.

Yup, bro sekarang dah mula menternak naga secara kecil-kecilan [xmampu nak komiselkan] lagipun untuk wat cuci-cuci mulut je

Cuci-cuci mulut? Yup tapi bukan cuci dengan naga di sebelah nie ek.

Bro hanya menternak pokok buah naga je

Erm sedap je tengok,

Tapi lagi sedap bila ditanam sendiri, dipetik sendiri terus makan. Cam kat kedai tue entah dah berapa minggu dah kan. Mana nak segar dah kalau cam tue.

Ok, meh tengok sedikit gambar bro menternak

broframestone naga 1

Gambar ini diambil 2-3 minggu lepas kot [Bro pun dah lupa].

Time nie bro tanam kat Ipoh, rumah mertua bro. Benihnya bro amik dari rumah bro [yup, rumah bro ada pokok naga. Pokok lain pun ada juga].

broframestone naga 2

He..23x ini la rupa bro jika xmandi pagi. Selamat dapat mertua yang memahami he..23x

[eh, awat chubby je pipi ku nie]

******************************
Korang tanya, bro jawab

Kaunter khidmat Rapu rapan bersama Bro Framestone

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

30 thoughts on “Bro Menternak Naga-Naganya

    1. yang dah siap potong tue hasil dari En Google [harap maklum he..23x]

      yup kne ada kayu. cadang nak cari kayu yg besar sikit… yang kecik xseberapa elok nak tampung die nnt

    1. Yup sedap gitew…

      nak wat cam mne.. hensem pe even bro xmandi lagi huhuhu

      n dah ade org tangkap pic bro time bro xmandi he..23x xkan nk tangkap time bro mandi kan huhu

    1. xcukup la nak wat jus.. selalu berbuah sebijik dua je dalam satu masa.. klu nk wat jus mahu ade ladang yang besar gitew

    2. he…23x rugi wat nie secara farm….

      kat sinie aku tengok ramai je yangw at farm.. tp 2-3x hasil terus terbengkalai cam tue je..

      lagipun nk tgu ade hasil amik masa sikit.. n saingan dari buah dari china mmg tinggi.. dorg punya lagi murah harganya

    1. lepas nie.. he…23x tgu mgu depan punye entry.. aku bela musang berapi [firefox]

    1. hoho.tu mknanya banyak event yg guna kaler merah sbgai tanda menimbulkan semangat, aura event tu 😀

      merahmu bara semangat waja..lalala~*tiba-tiba*

    1. he..23x kawasan xmencukupi la…

      yang yang ade pun riso diganggu oleh haiwan2 pemangsa

  1. wah ..thank u bro.. ingatkan bela naga.. rupanya buah naga… masyuk tuh… takpe2 sikit dulu…. manis buah nie… slurp…

    1. sama2 zik…

      bro hanya mampu bela buah je.. naganya belum ketemu lagi he..23x

      xmasyuk sgt… tp untuk kepuasan apa salahnya kan

Leave a Reply

Top