You are here
Home > Uncategorized > Uncle, Jom Naik Thomas

17,434,481 total views, 2,146 views today

Uncle, Jom Naik Thomas

Entry malam minggu.

Uncle, Jom Naik Thomas

Ungkapan dari mulut anak buah ku semasa pergi ke Pesta Buku Antarabangsa minggu lepas.

[Sorry Anuar & Bikash coz janji nak jumpa, tapi xdapat jumpa]

Korang kenal x sape Thomas tue..??

Sape yang xkenal tue, moh bro perkenalkan

Thomas and Friends is a British children’s television series, first broadcast on the ITV network in September 1984. Until season 7, which premiered in 2003, it was named Thomas the Tank Engine and Friends. This series was shot on 35mm film. The first 12 seasons were filmed at Shepperton Studios.



It is based on The Railway Series of books by the Reverend W. V. Awdry. These books deal with the adventures of a group of anthropomorphised trains and road vehicles who live on the fictional Island of Sodor. The books were based on stories Awdry told to entertain his son Christopher during his recovery from measles. Many of the stories are based on events from Awdry’s personal experience.

So korang leh fikir cam mne anak buah bro nie boleh ajak naik Thomas g PWTC [cuba teka Thomas mana yang dia naiki]

Next story

Ada kaitan dengan Thomas

Salah satu Novel Online dari Aksara Keraian

Bro bukan promote kosang, ada cerita di sebalik cerita.

Nantikan kemunculan setiap bab 2x seminggu.

Selain novel ini, masih terdapat 9 novel turut dipersembahkan. Dan setiap novel ini pernah dikritik oleh pengkritik profesional semasa Pesta Buku Antarabangsa baru-baru ini.

Besalah, baru nak bertapak. Mesti memerlukan criticism untuk maju

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Uncle, Jom Naik Thomas

  1. thomas n friends mmg popular dikalangan anak2…my kids pun dulu selalu panggil thomas tp sekarang dah pandai sebut train n keretapi…hehe

    LRT star ke yg dimaksudkan tu???

    wah! congrats to zarien for her “baby”…insha Allah akan layan…kritikan mmg sgt perlu utk berjaya…:))

    1. he..23x kite pun suke tengok zaman kecik2 dulu.. teringin nk jd pereka kepala keretapi…

      tp pe kan daya… dapat offer jd arkitek leh tolak pulak tue

      Yup LRT star huhuhu

    1. he..23x td masa bro lepak kat jabatan pendaftaran negara…

      bro terlayan cite popoyo he..23x comey sangat he..23x habis mekar taman dalam hati even muka ganas he..23x

    1. apa kata tambah satu watak nama thomas… & buat watak utama teringat cerita thomas + kereta api + peristiwa dalam kereta api tue

    1. entah2 bro nie anak sedara suri kot huhuhuhu… best pe cartoon.. dulu masa kecik bro mane pernah tengok cartoon2 nie

Leave a Reply

Top