You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Tazkirah – Tak Menyempat

17,424,982 total views, 6,803 views today

Tazkirah – Tak Menyempat

Tazkirah hari ini ada berkaitan dengan isu semasa dulu, kini & moga tidak selamanya.

Tazkirah ini datang dari komen bro di blog AnakPerak.Com berkaitan iklan khidmat seks di internet

Bro ingin membawa anda semua berfikir. Kalau boleh berfikir secara rasional & bukan kerana emosi terlampau.

Dari apa yang bro perhatikan.

Mereka yang offer perkhiamatan ke ape ke yang seangkatan dengannya. Mereka sukar nak digolongkan dalam golongan manusia yang bakal buang anak [kecuali yang terlibat dalam dunia merempit-bila otak diletak pada tayar].

Entah2 ngndung pun xboleh [coz makan pil atau mengamalkan cara mencergah kehamilan] Sekarang ada sahaja cara untuk mengelak kehamilan [elok juga tue, elok juga bagi mereka yang tahu pakai].

Tapi bila diperhatikan. Makhluk yang terlibat dalam kes buang membuang bayi nie banyak dari golongan yang xde la sesosial mane pun. Besa2 je. Tau-tau dah mentembikai [meant ngandung la]

Bagi mereka yang agak sosial & suka bertukar-tukar pasangan or cari pendaptan tambahan. Tiada pula terlibat dengan  kes-kes sebegini.

Dan kebanyakan kes kerna terlanjur dgn kekasaih or laki orang. Tiada pulak kes ngandung benih pelangan or benih laki-laki mane he..23x

Ini pula balasan dari si AnakPerak.

Betul gak tu bro. Diorg ni pengalaman banyak. yang jenis buang anak ni jenis rakus. 1st time la katakan. Cari pil pon x sempat apatah lagi nak pakai kondom.”

Then bro menambah perisa

Memang semua xmenyempat.

Tak sempat nak nikah, dah macam orang dah kahwin.

Tak sempat nak book hotel, dalam semak pun jadi.

Tak sempat nk tarik, terlepas kat dalam he..23x [ops terbagi tips]

Maka hasilanya,

Tak sempat nak wat ape2 [persediaan], dah terkeluar [keluar baby]

Tak sempat nak bawak ke klinik nak daftar kelahiran, mintak pihak masjid uruskan.

Tak sempat nak jaga, buh dalam plastik letak kat masjid berserta nota “saya amanahkan anak saya untuk dijaga oleh mereka yang sudi”

Lagi syadu bila,

Tak sempat baby nak dapat kasih sayang mak bapak, terus tamatkan kehidupan.

Tak sempat nak kebumikan, bakar je la [cepat sikit]

Dan ingat la, di akhirat kelak mereka akan bertanya pada mu

“Kau kah ibu ku,
Aku zuriat mu dari seketul darahmu.

Dimanakah dirimu takkala jasad ku selamat lahir ke dunia,
Dimanakah bapaku takkala aku menjadi tanggungjawabnya.

Bagaimana dosa-dosamu gugur ketika melahirkan ku,
Sedangkan kamu masih melakukan dosa demi dosa,

Tidak mampu aku mendoakan untukmu
Kerna kamu sendiri tidak memerlukan ku

Nurkilan BroFramestone

Pic – Hari jumaat, elok rasanya buh gambar yang comey2. Xkan nak buh gambar mayat bayi kot kan.

**********************************************

Jika anda berminat dengan penulisan bro. Anda boleh Klik button recommend di bawah.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

35 thoughts on “Tazkirah – Tak Menyempat

    1. sadis sgt ke… besa2 je ie…

      perlukan tisu x??? meh la sandar kat bahu bro

    1. huhuh tersentuh ek… ala tersentuh je.. bukan ternoda jiwa pun kan he..23x

      bro xkisah dorg nk terlanjur…asalkan jangan dok tambah dosa dosa n dosa…

      sikit2 sudah la kan

    1. point ape ek he..23x

      leh rederm x pointtue huhuhu

      he..23x comeykan word memtembikai tue kan

  1. setuju sgt dgn pendapat bro ttg isu sosial nie…diorg nie tak takut coz balasan tak dapat masa tu juga…n hukuman yg sepatutnya kena bagi pun still nak longgar2kan..kalau bunuh hukumnya bunuh la jg..geram betul! (bukan geram kat bro yea..heee)

    1. sama2 izzan

      bukan dorg xtakut.. dorg dah tahu balasan, cuma dorg dah rase bahawa hidup dorg dah xde makne.. tue yg dorg rela wat cam tue…

      tp dorg lagi sedar dari sesetegh org tue

      depan org hipokrik.. cam manusia islam terakhir.. solat tunjuk2.. tutup aurat it ini… belakang?? siapa yang tahu kan.. leh selak sana sini..

      siap jaja cite wat fitnah lagi teruk dari dosa membunuh atau berzina

      ops izzan beremosi ek baca blog bro

    2. bro..mmg sy sgt beremosi bila cakap ttg isu buang bayi nie…tak boleh terima bila terbayangkan waktu diorg buang baby kat mana2 tempat..takkan tak kesian dengar suara baby tu menangis??? ala…sedihnya..dah bergenang air mata sy nie..huh! manusia…

    3. he…23x mne de buang bayi pun… bro just ungkit sikit je buang tue…

      selebihnya xde pulak sentuh he..23x

      bukan xkesian.. cuma xmenyempat je huhhu

  2. syuhdu dn meremang bulu roma bila bc entry ni. mmg sadis, mmg tragis rasa cam nak nangis.

    pelacur mmg tak precaution, tp risiko kene aisd masih ada.

    1. aids mmg ada…apa dorg risokan.. duit ade.. life pun dorg rase cam xde gunanya…

      tp xde pulak jadi sampah masyarakat… ada kerjaya… permintaan pun ada huhuhu

      maaf la ek.. xtau la knpe hari nie tazkirah bro agak mendalam pulak….

    2. kekadang sedih pasal nak prevent aids ni, pakai kondom sampai 2 lapis. adeh sedih laa camner laa nikmat kalau bergesel dgn getah setebal 2 lapis.

      romen dgn isteri gak best, xde risau kene serbu ker, nak pakai kondom ker.

    3. nk hidari aids senang je.. jgn cari pelacur or oarng yang mengamalkan seks bebas

      tue pasal awek sendiri yang jadi mangsa he..23x

      romen dgn isteri xbest sebab xde setan yang mendampingi… dorg teu yang bagitambah perisa he..23x

      pasal kondom jgn tnye bro ek

  3. wa..kah..kah lebih suka tgok anak kucing tu dari artikl bro yg panjag ni..wah..kah..kah..

    suka..suka..cam iklan suka kat you tub atas ni..

    1. Pnjang ke..?? panjang lagi artikel blog suri he..23x

      nyesal buh gambar kucing tue.. baik buh gmbar bayi yg dibuang ke dibakar ke huhu

  4. aku pernah terfikir nak buat benda2 tu (sx) tp nasib baik otak aku masih waras dan aku berada dalam komuniti sihat

    tq kepade makbapak t=yg mendidik aku.
    maka aku masih teruna

    1. Tahniah

      anda adalah manusia normal kernah memiliki keinginan sebegitu… cuma biar lepaskan keinginan dengan cara yang betul…

      ops.. jgn simpan teruna lame2 sgt… krg diragut, parah.. laki zaman skrg bukan boleh dipercayai… kalau wanita yg ragut.. xpe.. itu rezeki

  5. betul tu…so-sial la kan.. kecian budak2 tak berdosa.. naya je hidup dlm tong sampah.. cuba bayangkan kalau dorang masa kecik2 dulu makbapak buat camtu..sadiss takkk???

    1. cam mne dorg nk bygkan…

      if dorg dulu ada dlm tong sampah.. confirm 99% dorg xbuang anak coz xde harapan nak beranak pun he..23x

      ops jgn la emo ek… santai2 je kat blog bro nie

    1. bukan xberperikemanusiaan.. cuma berperikesyaitanan je.. tue yg dok ikut hasutan syaitan je he..23x

      bayi mmg xsalah… dorg yang salah he..23x

    1. he..23x

      sekarang bukan takat remaja… makbapak remaja pun ade…

      dh khwin khalwat pun ade..

      petanda la tue kan

    1. xsedar terpanjang la Jaz.. taip pun time tgh2 nk tunggu masuk waktu solat jumaat je

      ramai gak yang xsempat nak taubat..

      cam baru2 nie kes khalwat.. tau2 je mati terjatuh dari tgkat 5 huhuh

      Jaz… ku ada di Ipoh minggu nie

Leave a Reply

Top