Tazkirah hari ini ada berkaitan dengan isu semasa dulu, kini & moga tidak selamanya.

Tazkirah ini datang dari komen bro di blog AnakPerak.Com berkaitan iklan khidmat seks di internet

Bro ingin membawa anda semua berfikir. Kalau boleh berfikir secara rasional & bukan kerana emosi terlampau.

Dari apa yang bro perhatikan.

Mereka yang offer perkhiamatan ke ape ke yang seangkatan dengannya. Mereka sukar nak digolongkan dalam golongan manusia yang bakal buang anak [kecuali yang terlibat dalam dunia merempit-bila otak diletak pada tayar].

Entah2 ngndung pun xboleh [coz makan pil atau mengamalkan cara mencergah kehamilan] Sekarang ada sahaja cara untuk mengelak kehamilan [elok juga tue, elok juga bagi mereka yang tahu pakai].

Tapi bila diperhatikan. Makhluk yang terlibat dalam kes buang membuang bayi nie banyak dari golongan yang xde la sesosial mane pun. Besa2 je. Tau-tau dah mentembikai [meant ngandung la]

Bagi mereka yang agak sosial & suka bertukar-tukar pasangan or cari pendaptan tambahan. Tiada pula terlibat dengan  kes-kes sebegini.

Dan kebanyakan kes kerna terlanjur dgn kekasaih or laki orang. Tiada pulak kes ngandung benih pelangan or benih laki-laki mane he..23x

Ini pula balasan dari si AnakPerak.

Betul gak tu bro. Diorg ni pengalaman banyak. yang jenis buang anak ni jenis rakus. 1st time la katakan. Cari pil pon x sempat apatah lagi nak pakai kondom.”

Then bro menambah perisa

Memang semua xmenyempat.

Tak sempat nak nikah, dah macam orang dah kahwin.

Tak sempat nak book hotel, dalam semak pun jadi.

Tak sempat nk tarik, terlepas kat dalam he..23x [ops terbagi tips]

Maka hasilanya,

Tak sempat nak wat ape2 [persediaan], dah terkeluar [keluar baby]

Tak sempat nak bawak ke klinik nak daftar kelahiran, mintak pihak masjid uruskan.

Tak sempat nak jaga, buh dalam plastik letak kat masjid berserta nota “saya amanahkan anak saya untuk dijaga oleh mereka yang sudi”

Lagi syadu bila,

Tak sempat baby nak dapat kasih sayang mak bapak, terus tamatkan kehidupan.

Tak sempat nak kebumikan, bakar je la [cepat sikit]

Dan ingat la, di akhirat kelak mereka akan bertanya pada mu

“Kau kah ibu ku,
Aku zuriat mu dari seketul darahmu.

Dimanakah dirimu takkala jasad ku selamat lahir ke dunia,
Dimanakah bapaku takkala aku menjadi tanggungjawabnya.

Bagaimana dosa-dosamu gugur ketika melahirkan ku,
Sedangkan kamu masih melakukan dosa demi dosa,

Tidak mampu aku mendoakan untukmu
Kerna kamu sendiri tidak memerlukan ku

Nurkilan BroFramestone

Pic – Hari jumaat, elok rasanya buh gambar yang comey2. Xkan nak buh gambar mayat bayi kot kan.

**********************************************

Jika anda berminat dengan penulisan bro. Anda boleh Klik button recommend di bawah.