You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Tazkirah : Susah Senang

17,435,369 total views, 3,034 views today

Tazkirah : Susah Senang

Sesetangah masyarakat kita [bukan semua]

Susah melihat orang lain senang
Senang-senang nak menyusahkan orang lain

Kenapa perlu dengki-mendengki yang memudaratkan, xsalah cemburu asalkan ianya menjana produktiviti diri selagi tidak terkeluar dari ajaran Islam.

Fikir-fikirkan & selamat beramal

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Tazkirah : Susah Senang

  1. paling teruk dan memalukan jika ada perasaan dengki dan khianat pd darah daging sendiri…moga kita semua dijauhkan dari sifat mazmumah

    1. yang tue dah besa dengar Izzan…

      adik beradik pun dengki mendengki… belum lagi bisan, menantu vs menantu, mertua vs menantu he..23x

    1. he..23x nak wat cam mne.. dh terlalu taksub dengan bisikan 7 hasutan setan..

      mereka menjalankan tggjwab yang diamanahkan..

    1. ada sesetengah yang menjana kepada kebaikan.. iaitu kita sama2 bersaing untuk maju

      bukan menjatuhkan org len… supaya kita nampak maju sedangkan xde productivity langsung

    1. he..23x ke terlalu mengikuti cerita bawang putih bawang merah kat indon tue kot.. mak n anak pun boleh bermusuhan pada lastnye..

      tau2 je mimpi…. cet

    1. he..23x jimat pun jimat.. cuma akaun amalan xbalance la ek… mybe sengit ke belah kiri tue banyak he..23x

    1. itu pada pandangan.. belum pada pendengaran yang sentiasa di translatekan untuk minda berfikir sesuatu yang terikut2 dengan nafsu & emosi.

      Dan akhirnya melalukan sesuatu untuk memuaskan keinginan sendiri… setan pulak prepare untuk berparti

    1. he..23x dorg mmg la xstudy… cam mne pulak dengan setan yang menghasut mereka sehingga dapat PhD tue he..23x

    1. tazkirah besa2 je… minggu depan punya tazkirah agak berat sikit… moga berjumpa di minggu depan ek.

      bro bg ayat tue kat blog sapa entah.. brop pun dah lupa.. klu x leh kreditkan nama blog dia

    1. Iman tak dapat diwarisi
      Dari seorang ayah yang bertaqwa
      Ia tak dapat dijual beli
      Ia tiada di tepian pantai

Leave a Reply

Top