You are here
Home > Uncategorized > Pembentangan Status Kewangan March 2010

17,654,069 total views, 1,149 views today

Pembentangan Status Kewangan March 2010

Selesai sudah ABPBH 2010 malam tadi dengan peruntukan RM1.59 juta [artis je merasainya, cuba derma kat tabung bencana yang xpernah berjaya kumpul dana sehingga 500k]

Bro nak bentangkan status bulan yang penuh dengan kenazakan dalam kehidupan bro baru-baru ini.

“Duit tak ada, tapi hati mahu kahwin”

Yup nazak senazaknya

Pagi gaji masuk

Bro kne wat kad bank baru coz ATM xboleh nak baca.

Then kereta rosak, kne masuk bengkel. Alang2 dah masuk service2 gak yang lain

Next Service kereta

Tangki minyak hitam bocor [dan-dan bocornye] & betulkan alignment kereta.

Jalan-jalan [habis duit kat atas jalan je]

3x bro turun KL. Duit tol, minyak & seangkatan dengannya habis atas jalan je. Sampai sana, duit xde pulak nak luak.

1st member bro kahwin

2nd bro ade interview

3rd bro nak sambut anniversary + pesta buku = dinner

Renew Leseen

Xsedar lesen dah mati he..23x

Buat MyKad baru

Tertibe terasa diri ini cam dah daftar kerakyatan je. Setelah hidup bertahun-tahun dengan MyKad yang terbelah & chip dari dulu kini selamanye xboleh dibaca.

Shopping

Tang nie, mana boleh elak. Dah miliki kasut yang agak menarik [tahan lasak xtau la kan] pada harga 50% (tue pun mahal gak tue)

Saving (perlu ada gak nie)

Baru masuk sikit-sikit, kuarnya sekali banyak. Cam mana nak tambah cawangan nie he..23x

Klik banner nie untuk sedekah 20sen ke dalam akaun bro 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “Pembentangan Status Kewangan March 2010

    1. entah la nazz… bro ade je pendapatan sampingan…tp xde la banyak mane…

      if hujan xde la rezeki… harap hujung minggu je.. itu pun jika free

  1. mmm..at least bro ade pendapatan tetap…we ols yg study ni kadang2 cukup duit, selalunye tak cukop pon…miahahahhaaa… [ptptn xde..sedih :(]

    1. mne de tetap la.. bro contract je nie… dah setahun lebih dah…

      bro dulu mase study sume pakai duit sendiri… cari duit nk makan tue… xde duit mmg makan megi je la…

      nk byr duit sewa rumah lagi….

  2. Salam ziarah

    Ejaan era baru zaman baru ini, pening kepala aku nak memabca dan hendak memahami apa yang di tulis.

    Apapun, menarik juga blog ni.

    (Lambai tangan selamat berkenalan)

    1. salam ziarah buat kamu….

      jangan pening2… santaikan diri anda dengan rapu rapan ku di sini… baca word by word…

      leklok lambai tangan tue… karang terlambai kat awek sebelah sane… xpasal2 bini piat telinga

    1. jangan pening-pening… karang termuntah2 nak bace blog bro

      eh.. tertibe bro rase bro pening-pening nie huhuhu

    1. he..23x

      temuduga hari tue dapat… tp kne selesaikan hal kat u dulu…

      mybe bulan 5 nie start..tp bro dah selesa duk kat tempat baru nie pulak he..23x cam mne nie

    1. nak buat cam mane kan… xde rezeki… lagipun spend untuk keperluan..

      hope bulan ini terkawal semuanya

    1. he..23x betul tue epol…

      bro xde masalah dengan pengurusan.. cuma xjangka penggunaan bajet 2010 berlebihan pada bulan lepas..

      saving tetap ada… cawangan pulak tengah menilai aset & keuntungan jangka panjang… if ok.. baru bukak

    1. he..23x teman besa2 je.. xde best mane pun…

      eh blog mu cam dah xactive je.. ke bro salah masuk blog nie

  3. simpannya bukan main susah…dahla amik masa… nak habiskan sekelip mata je… hueww… nasib badan… nanti dah kahwin mcam ne nie.. nak tanggung semua anak bini…

    1. he..23 xtau pun mu Zik…. bro harap gaji hujung bulan je… tue pun backup untuk bayar hutang sume

      duit dari kebun je dijadikan simpanan huhuhu

      tue la… hope time dah kahwin keadaan stabil.. nak tambah cawangan pun mudah dipermudahkan he..23x

Leave a Reply

Top