You are here
Home > Uncategorized > No Strings Attached

17,418,794 total views, 615 views today

No Strings Attached

No Strings

or

G-strings

[Kenapa word ini yang bermain di fikiran bro sekarang.]

Zaman dah berubah, dunia dah maju. Lagi-lagi bila wujudnya dunia tanpa sempadan.

Tiada guna jika hidup di dunia tanpa sempadan jika sempadan tidak dihubungkan.

Sejak dahulu lagi, setiap perhubungan sentiasa dihubungkan dengan laluan.

Dari Utara ke Selatan, Timur dan Barat. Tidak kira laluan darat, laut & udara. Kesemuanya diguna sebaik mungkin untuk kemudahan manusia sejak zaman berzaman.

Dengan kemodenan yang dikecapi. Perhubungan yang digunakan dulu dari mengambil tempoh berbulan-bulan [malah ada yang bertahun-tahun] boleh dipendekan kepada beberapa jam [dan mungkin juga minit].

Begitu juga dengan dunia tanpa sepadan, jika dulu perlu ada tali-an baru dpat dihubungkan.

Cuma sekarang, tali-an di transparentkan. Dari ada wayar terus kepada wayar kurang [wireless]. Dari sini di evolusikan, kepada WiFi dan seangkatan dengannya.

Tetapi perlu ingat,

Tiada gunanya jika kita terlalu mengagungkan sesuatu teknologi jika ianya tidak effective dengan apa yang kita laburkan & tidak memenuhi kehendak kita.

So apa lagi,

Potong.. potong.. potong [sambil terdengar bunyi kompang sebagai background music]

Tetapi dalam banyak tali, ada satu tali jangan di potong.

Iaitu ikatan tali pertunangan.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “No Strings Attached

    1. he..23x bro amik pak google punye… bukan bro yang punye tau he..23x

      amboi suri… berminat ek..?? beli la satu untuk malam nie

  1. dr td aku fikir apa yg tak kena dgn word ni.. bila baca punya baca, laaa.. patut pun. rupanya ‘sepadan’.. maybe nak tulis sempadan kot yg merujuk kpd pembahagi.. kalau sepadan tu merujuk kpd ‘ada persamaan’ kan?

    apa2 pun, gud luck 🙂

    1. he..23x thank…

      bro nie BM fail sikit…. harap berlajar tinggi2… tp xkisah pun.. if salah, xsalah pun jika nk tolong betulkan….

Leave a Reply

Top