You are here
Home > Uncategorized > My Favourite Sport

17,443,230 total views, 2,441 views today

My Favourite Sport

BroFramestone Favourite Sport

“Archery”

Yup bro memang budak memanah.

Tapi bro hanya aktif time zaman sekolah dulu. Coz sekolah bro dekat dengan pusat latihan MSN. Dimana budak-budak SUKMA & skuad memanah Negeri Perak berkumpul.

Sepanjang terlibat, banyak kejohanan yang bro sertai.

p/s- jangan tanya bro siapa si comey disebelah.

Bro masa sekolah dulu memang aktif dalam sukan terutama olahraga, memanah, boling padang & silat. Semuanya pernah mewakili sekolah, daerah & negeri. Berbaloi-baloi bro bersekolah di SMK Anderson, Ipoh (walaupun semua pelajarnya majority LELAKI).

Ini salah satu gambar yang masih bro miliki [Yang lain gambar pegang medal je].

Bro dulu zaman sekolah tidak berkesempatan nak bergambar. Harapkan budak perempuan je yang tangkapkan. Coz mereka je yang rajin bawak kamera [nak mintak dorang emailkan pun susah, zaman tue pakai kodak lagi], dan confirm 100% mereka bukan dari sekolah bro.

Takat berjemur tue, dah memang adat, confirm muka hitam, lengan berbelang. Lagi-lagi la time tournament. Confirm muka kemerahan kena sun burn. [time nie baru jeles kelihatan wanita yang tidak berjaya cover ayu].

Tapi yang penting time nak shoot, pastikan lengan anda di angkat separas untuk memastikan debikan terbaik dapat dilakukan.

Jangan lupa, konduksi anda mampu membuat pemanah sekeliling anda hilang daya tumpuan & mungkin juga akan muntah he..23x [bau ketiak terlampau] siap ada air ketiak mengalir keluar ikut lengan he..23x [jijik la wei]

Pastikan anda membawa peneman anda yang setiasa menjaga air muka ketiak anda.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “My Favourite Sport

    1. w’salam.. besa la zaman mude rumaje..

      naik la nie.. harap exercise jari n men tolak2 mouse je…

    1. Bro mmg athletic masa sekolah dulu… bola sepak bro xleh nk masuk coz sume star2 negeri ade… rubby pun begitu.. krekit pun sama…

      hoki sume player kebangsaan… harap sukan2 cam nie la leh cari makan… pernah satu skuad dengan marbawi.. tue pun klu die ingat lagi

    1. he..23x lari cam cartoon ek…

      eh cartoon lari cam mne ek…?? bro xleh nk bayangkan cartoon larik cam mne…

      bro dulu lari langkah besar.. tue yg org selalu nmpk bro leading 400m..tp lg 100m bro xde daya pecutan dah…

      ada mbe bro tue lagi la.. 100m kaki die langkah kecik tp menang pulak tue

    1. bro pun suka gak… die player negara mane entah… mase zaman 2003 dulu huhuhu

      ops.. tang tue Vic tnye diri vic ek… nk gak yang badan cun cam tue… tp entah la…

  1. memang aku pernah tengok gambar bro sedang memanah tu…sebelum ni aku tak minat memanah tapi sejak lihat gambar 1st kat atas tu terus rasa nak join jugak heheheh

    1. waduh… ada masa jom seround.. tp xnak la yg indoor… nk yg outdoor…

      panas2 sure terserlah

Leave a Reply

Top