You are here
Home > Uncategorized > Kewarganegaraan Bro Diperbarui

17,411,027 total views, 2,556 views today

Kewarganegaraan Bro Diperbarui

Kewarganegaraan bro telah diperbarui.

Setelah 7 tahun bertemankan MyKad yang terbelah menunggu rabak.

Chip yang tidak berfungsi menyebabkan banyak urusan mengambil masa lebih lama untuk memastikan bro ini betul2 warganegara atau memalsukan identity [kan banyak kes sekarang].

p/s- pic ini bukan MyKad bro. Harap maklum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “Kewarganegaraan Bro Diperbarui

    1. ops mane leh tgok.. nnt ad eyg tergoda susah pulak he..23x

      ops..
      bro bace die tulis warganegara Nepal & berstatus bujang 3.. warne hijau he..23x

    1. w’salam

      senang je semuda amik no, tgu no, tunjuk mykad lama, scan thumb print, semak maklumat, tangkap gambar, byr rm10, tunggu 3minngu

      then siap he..23x

    1. xde la pulak

      die just mintak bayar rm10, then tgu lagi 3minngu baru datang amik..

      then die tanya nk pakai mykad lama dulu ke or pasal sijil pengenalan..

    1. xde kamera nak tangkap pic mykad bro…

      kalau ade kamera, sure blog bro penuh dgn pic bro je

    1. dh dapat Mykad baru pun semalam….

      ops mane de ganas la… dah ajalnya sampai.. xleh nak buat ape kan huhu

      PATI – Pengamal Amalan Tambah Isteri he..23x

    1. he..23x cip baru nie bakal di jaga.. besa la dulu mykad jd tool perbagai guna.. tue pasal jd cam tue

      yg baru nie jagn riso… xpasl2 xleh nk g oversea pulak nnt.

      commentluv xsuitable dengan template nie… nie bro dah jumpa plugin untuk wordpress seperti yang mu tunjuk kat blog

      tgh nk try nie.. tgu hasilnye je nnt

  1. rasanya kali ke berapa tah aku renew mykad. sebab selalu terbelah. Nasib baik tukar dgn alasan nak upgrade kali pertama sebab ckp umo 21 then kali ke 2 tukar chip 64k dgn fungsi tng.

    p/s : itu aku tgk org dalam gambar tu hensem semacam. bro x der la hensem mcm 2.wakaka.. :p

Leave a Reply

Top