Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

15,970,192 total views, 2,818 views today

Fadhilat Meninggal Pada Hari Jumaat

Al-Fatihah buat Arwah Din Beramboi @ nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri yang kembali ke rahmatullah kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi di Hospital Selayang.

Rasulullah SAW ada bersabda, maksudnya:

“Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, diangkatlah daripadanya akan azab kubur.”

Sabda Rasulullah SAW dalam riwayat yang lain, maksudnya:

“Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, nescaya dituliskan oleh Allah baginya pahala syahid, dipelihara daripada seksa kubur, dengan syarat dia beriman.”

Jangan melawak “Tak lama dah tue. Tinggal beberapa jumaat je”

Or – Tinggalkan solat Jumaat lebih dari 3x

Related Post @ Broframestone

21 Comments

  1. btol tu..

    org ske berguro cm tu “Tak lama dah tue. Tinggal beberapa jumaat je”

    hm.. tp jrg dgr org guna. buktinya bru awl tahun ni tau maksud dia. 1st time dengo, cm pelik je Huhu…

    1. orang bergurau cam tue selalunya dorg mengingatkan untuk diri mereka sendiri..

      tp jgn la melawak jika anda pun sedikit xmengingatinya

    1. tue la…

      teringat lagi die menari reramai atas pentas time Idlan nyanyi time final raja lawak

  2. teringat akan arwah ayah aku.. dia meninggal 3 bulan lepas.. baru seminggu ak masuk kolej.. hari jumaaat jgak..

    1. al-fatihah buat arwah

      kita as anak patut bersyukur coz ibu bapa kita pergi bertemankan keistimewa & fadhilat mati di hari jumaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *