17,147,275 total views, 2,664 views today

Fadhilat Meninggal Pada Hari Jumaat

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Al-Fatihah buat Arwah Din Beramboi @ nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri yang kembali ke rahmatullah kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi di Hospital Selayang.

Rasulullah SAW ada bersabda, maksudnya:

“Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, diangkatlah daripadanya akan azab kubur.”

Sabda Rasulullah SAW dalam riwayat yang lain, maksudnya:

“Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, nescaya dituliskan oleh Allah baginya pahala syahid, dipelihara daripada seksa kubur, dengan syarat dia beriman.”

Jangan melawak “Tak lama dah tue. Tinggal beberapa jumaat je”

Or – Tinggalkan solat Jumaat lebih dari 3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 thoughts on “Fadhilat Meninggal Pada Hari Jumaat

  1. btol tu..

    org ske berguro cm tu “Tak lama dah tue. Tinggal beberapa jumaat je”

    hm.. tp jrg dgr org guna. buktinya bru awl tahun ni tau maksud dia. 1st time dengo, cm pelik je Huhu…

    1. Bro Framestone

      orang bergurau cam tue selalunya dorg mengingatkan untuk diri mereka sendiri..

      tp jgn la melawak jika anda pun sedikit xmengingatinya

  2. alfatihah.sedih kehilangan.T___T

  3. Al-Fatihah…semoga roh nya dcucuri rahmat dan ditempatkan dengan org beriman…

  4. al fatihah. sunyi dari klaka pak din yg sgt klaka

    1. Bro Framestone

      Yup sunyi dah…. even bro jarang dengar Era

  5. Izzan Aufa

    moga roh arwah dirahmati Ilahi…

    sedihnya…coz mmg suka dgn lawak2 dia…alfatihah…

    1. Bro Framestone

      tue la…

      teringat lagi die menari reramai atas pentas time Idlan nyanyi time final raja lawak

  6. persiapkan diri. bila2 masa saja boleh kembali kepadaNya

    1. Bro Framestone

      tolong siapkan leh x…

    2. elah mana aci..keje utk amalan kene le buat sendiri..hehe

    3. nk siapkan dgn ape? rotan atau air panas?

  7. takziah untuk klurga allahyarham din beramboi. smoga rohnya arwah dicucuri rahmat…al-fatihah…

  8. semoga arwah ditempatkan dikalangan org beriman.. terasa sangat kehilangan dia..

  9. my frenz nyer mak pun meninggal td..al Fatihah

    1. Bro Framestone

      al-fatihah buat arwah mak kawan td ek…

  10. alfatihah. semoga rohnya dicucuri rahmat darinNya

  11. sahir

    teringat akan arwah ayah aku.. dia meninggal 3 bulan lepas.. baru seminggu ak masuk kolej.. hari jumaaat jgak..

    1. Bro Framestone

      al-fatihah buat arwah

      kita as anak patut bersyukur coz ibu bapa kita pergi bertemankan keistimewa & fadhilat mati di hari jumaat

  12. Al-fatihah semoga rohnya di tempatkan pada gologan org2 yg beriman.AMIN.

Leave a Comment